Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Αυτές είναι οι επιτυχημένες μουσικές παραστάσεις που θα προβληθούν δωρεάν

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων

17 Φεβρουαρίου 2021 14:40
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Αυτές είναι οι επιτυχημένες μουσικές παραστάσεις που θα προβληθούν δωρεάν
Από Σεμίνα Χριστοδούλου

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζει τις δωρεάν διαδικτυακές προβολές μουσικών παραστάσεων που ξεχώρισαν στο πρόγραμμα του 2020.

Στο πλαίσιο της σειράς, που ξεκίνησε την Πρωτοχρονιά με τη μετάδοση της συναυλίας του Λεωνίδα Καβάκου από το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, θα παρουσιαστούν, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τρεις ακόμη επιτυχημένες εκδηλώσεις. Ακόμα, δείτε και τις τρεις επιπλέον ψηφιακές προβολές της Μαρίας Κίτσου στην παράσταση «Για την Ελένη».

Στις 20 Φεβρουαρίου η αρχή

Η αρχή θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, όπου, μέσα από τις οθόνες μας, θα μεταφερθούμε στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, για να απολαύσουμε το Mihalis Kalkanis Group, με καλεσμένους τους Χάικ Γιαζιτζιάν & Γιάννη Αναστασάκη.

Οι εκλεκτοί μουσικοί της jazz σκηνής με τον πρωτότυπο και αυθεντικό ήχο τους, μας ταξίδεψαν από την τζαζ και την ambient, στην παραδοσιακή και world μουσική, σε δύο καταπληκτικές συναυλίες (ΠΡΕΜΙΕΡΑ 24 & 25 Ιουλίου), που αποθεώθηκαν από τους θεατές και θεωρήθηκαν μία από τις καλύτερες μουσικές εμπειρίες του καλοκαιριού.

Στις 27 Φεβρουαρίου θα μας ταξιδέψει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης

Στις 27 Φεβρουαρίου, και πάλι από τη Μικρή Επίδαυρο, θα δούμε το Live Looping του Αλκίνοου Ιωαννίδη, που άνοιξε το πρόγραμμα των παραστάσεων στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το καλοκαίρι που μας πέρασε (ΠΡΕΜΙΕΡΑ 17 & 18 Ιουλίου).

Στο πρώτο μέρος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μελοποιεί τη «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, με την Κόρα Καρβούνη ως αφηγήτρια και τον Χάρη Λαμπράκη στο νέι. Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζει μία επιλογή δικών του τραγουδιών, με τη μέθοδο του live looping. Μία μουσική παράσταση που έτυχε πολύ θερμής υποδοχής και άφησε ενθουσιώδεις εντυπώσεις.

Δείτε τις μουσικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Στις 6 Μαρτίου οι Γιάννης Αγγελάκας και Νίκος Βελιώτης θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο κοινό τον δίσκο τους «Λύκοι»

Στις 6 Μαρτίου, το σκηνικό θα μεταφερθεί στο εμβληματικό Ηρώδειο για τη αναμετάδοση της συναυλίας που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις πλέον ανατρεπτικές του 2020.

Οι Γιάννης Αγγελάκας και Νίκος Βελιώτης παρουσίασαν για πρώτη φορά στο κοινό τον δίσκο τους «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων» (ΚΥΚΛΟΣ: ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΣΚΟΥ, ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30 & 31 Ιουλίου), με νέες ενορχηστρώσεις αγαπημένων τους τραγουδιών, από τον Τσιτσάνη και τον Χατζηδάκι, μέχρι τους Lost Bodies και τον Παύλο Παυλίδη. Στις οθόνες μας θα απολαύσουμε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στον χρόνο, που κατά κοινή ομολογία ταίριαξε μοναδικά με το ρωμαϊκό ωδείο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝLINE ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

Mihalis Kalkanis Group με καλεσμένους τους Χάικ Γιαζιτζιάν & Γιάννη Αναστασάκη

Έναρξη: 17.00 και για 48 ώρες

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου – 17.00

Αλκίνοος Ιωαννίδης Live looping

Σάββατο 6 Μαρτίου – 17.00

Γιάννη Αγγελάκας – Νίκος Βελιώτης «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων»

 

Τέχνες

Ροή ειδήσεων

Share