Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βάσεις 2022: Μέχρι την Παρασκευή η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως

27 Ιουλίου 2022 08:58
Βάσεις 2022: Μέχρι την Παρασκευή η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Νίκη Κεραμώς ήταν σαφής: μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των πανελληνίων. Που σημαίνει ότι οι βάσεις εισαγωγής θα ΑΕΙ θα ανακοινωθούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

«Συγγνώμη» Βερναρδάκη στη Νίκη Κεραμέως: «Αν έλεγα ότι είναι η "Μήδεια της Παιδείας"...» (Video)

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ζήτησε συγγνώμη για το βίντεο που είχε ανεβάσει στο TikTok, παρομοιάζοντας την Νίκη Κεραμέως με την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έκανα ένα πολύ μεγάλο ατόπημα και θέλω να το δηλώσω δημοσίως. Έκανα μια πολύ ατυχή παρομοίωση που ενείχε έναν πολύ μεγάλο βαθμό ακρότητας, αστοχίας και τοξικότητας και σε αυτό θέλω να είμαι ειλικρινής», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν έλεγα ότι είναι η Μήδεια της Παιδείας», αναφέρει τώρα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης

«Ζήτησα συγνώμη, διότι ακριβώς ενώ ξεκινάς θέλοντας να κάνεις μια παρομοίωση, αν έλεγα παραδείγματος χάρη ότι η κυρία υπουργός είναι η Μήδεια της δημόσιας Παιδείας, πιθανώς να μην υπήρχε κάποια αντίρρηση.

Αλλά η εμπλοκή με ένα πρόσωπο της δημοσιότητας που είναι από τις πιο επώδυνες υποθέσεις αυτή την στιγμή στην ελληνική κοινωνία, δημιουργεί συνειρμούς που είναι αρνητικοί.

Ομολογώ ότι δεν το εκτίμησα, νόμιζα ότι θα ήταν ένα πιο χαλαρό μήνυμα. Ήταν μια παρομοίωση που ήθελα να δείξω ότι η πολιτική της κυρίας υπουργού «πνίγει» την δημόσια παιδεία όπως μια σύγχρονη Μήδεια μπορεί να πνίξει τα παιδιά της. Βεβαίως επειδή το πρόσωπο αυτό είναι απολύτως τοξικό και αυτή η συσχέτιση είναι πραγματικά εξωφρενική.

Η συσχέτιση με την Μήδεια θα ήταν πιο αποδεκτή. Και θέλω να πω ότι στην παρομοίωση αυτή κάνω ένα δεύτερο ατόπημα, επίσης πολύ σοβαρό, αμφισβητώ το τεκμήριο αθωότητας που έχει το πρόσωπο αυτό. Θέλω και για αυτό να ζητήσω συγνώμη, γιατί κάνω μια παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας.

Βεβαίως, με κατηγορούν τα κανάλια που έχουν βγάλει αποφάσεις προ 4μήνου. Αυτό εν πάση περιπτώσει είναι μια διαφορετική συζήτηση, εγώ οφείλω να ζητήσω συγνώμη και για αυτό. Έκανα λάθος προσπαθώντας να κάνω μια παρομοίωση που να γίνει άμεσα κατανοητή. Δεν ήθελα να υπαινιχθώ ότι η υπουργός ταυτίζεται με μια κατηγορούμενη για τέτοια εγκλήματα, εννοείται αυτό.

Γι’ αυτό και δεν είπα ότι ταυτίζεται με το όνομα, έβαλα πρώτα ερωτηματικό και είπα Πισπιρίγκου της δημόσιας παιδείας με ερωτηματικό. Μην δικαιολογούμαι, είναι σαφές ότι υπέπεσα σε ένα πολύ μεγάλο σφάλμα», ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης.

Ερωτηθείς εάν επλήγη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το συγκεκριμένο συμβάν, ο κ. Βερναρδάκης απάντησε «έκανα μια ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια ότι έστω και για λίγο μετατοπίστηκε η συζήτηση από το νομοσχέδιο».

Στο ερώτημα, αν θα ζητήσει συγνώμη και ο πρόεδρος του κόμματος στην βουλή σήμερα, σημείωσε «εγώ από την δική μου την μεριά ζήτησα συγνώμη, αν θα το κάνει και ο πρόεδρος στην ομιλία του και πώς θα το χειριστεί δεν το γνωρίζω. Εγώ είμαι ο φυσικός αυτουργός και έχω την ευθύνη και θα το πω και σήμερα στην Βουλή, ότι παίρνω την ατομική και πολιτική ευθύνη αυτού του ατοπήματος».

«Δεν νομίζω ότι τίθεται ζήτημα διαγραφής, αλλά αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Παράλληλα, μιλώντας για όσα ανέφερε χθες ο κ. Μητσοτάκης στην Βουλή, τόνισε «αν εγώ έκανα ένα σχόλιο τοξικό, η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού ήταν μια αναπαραγωγή της τοξικότητας στη νιοστή.

Γιατί έφτασε στο σημείο να υπαινιχθεί και θα ήθελα σήμερα να το διευκρινίσει, συνέδεσε την έκρηξη (σ.σ. στον όμιλο Real Group) με την κριτική που άσκησε σε εμένα ο σταθμός. Θέλω να πιστεύω ότι το είπε εν τη ρύμη του λόγου, γιατί αν το είπε συνειδητά υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, θεσμικό και θα πρέπει να το δούμε σε διαφορετικό επίπεδο.

Κατά την γνώμη μου ο πρωθυπουργός είναι ο μεγαλύτερος, συστηματικότερος παίκτης ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού που θα στηριχθεί στην τυφλή πόλωση και στην απόλυτη τοξικότητα των fake news. Κινείται και έχει κινηθεί όλα αυτά τα χρόνια με τα εγχειρίδια των fake news». «Εννοείται ότι του έκανα ένα δώρο» είπε ο κ. Βερναρδάκης συμφωνώντας σε σχετικό σχόλιο του δημοσιογράφου.

«Επιζητώ μια σοβαρή ποιότητα στον δημόσιο διάλογο, θεωρώ ότι αυτό που έκανα δεν συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο γι’ αυτό κάνω την αυτοκριτική μου και ζητώ δημοσίως συγνώμη» συμπλήρωσε ο κ. Βερναρδάκης, ενώ τον ενόχλησε, πρόσθεσε ότι μίλησε ο πρωθυπουργός για Πολακισμό και Βερναρδακισμό. «Γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει Πολακισμός πολλώ δεν μάλλον Βερναρδακισμός», σημείωσε.

 

Εκπαιδευτικά

Ροή ειδήσεων

Share