Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σάλος με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη: Αποκάλεσε την Κεραμέως «Πισπιρίγκου της Παιδείας» - Για «χυδαιότητα χωρίς τέλος» μιλά η Νέα Δημοκρατία (video)

Το tweet-απάντηση της Υπουργού Παιδείας

12 Ιουλίου 2022 14:47
Σάλος με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη: Αποκάλεσε την Κεραμέως «Πισπιρίγκου της Παιδείας» - Για «χυδαιότητα χωρίς τέλος» μιλά η Νέα Δημοκρατία (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ & ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με την Ρούλα Πισπιρίγκου παρομοίασε την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, προκαλώντας την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να επιτεθεί στην υπουργό Παιδείας σχετικά με τις πολιτικές που ακολουθεί στη δημόσια παιδεία, την παρομοίασε με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;», ακούγεται να διερωτάται ο κ. Βερναρδάκης, σε βίντεο στο Tik Tok, το οποίο σύμφωνα με το protothema «κατέβασε» μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Δείτε επίσης: Κ. Μητσοτάκης: Προαναγγέλλει τον «πιο δύσκολο χειμώνα των τελευταίων 50 ετών» - «Κρατάμε εφεδρείες για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά» (video)

Όλα όσα είπε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης

«Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;

  • Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια.
  • Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά δικαιώματα στα πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία.
  • Έβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά.
  • Μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε ανειδίκευτη φτηνή εργασία και τον μισθό των παιδιών σε χαρτζιλίκι.
  • Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.
  • Αντικατέστησε τα πτυχία με πιστοποιητικά χαμηλής αξίας».

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει τα όσα είπε ο βουλευτής του κόμματός τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είναι σαν να τα συνυπογράφει.

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκης, ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα. Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «Πισπιρίγκου της παιδείας».

Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής δημοσιότητας. Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος! Απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του στην υπουργό Παιδείας. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει», τονίζει η ΝΔ.

Το tweet της Νίκης Κεραμέως

Λίγο μετά την ανακοίνωση της ΝΔ, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έκανε λόγο για «απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα» και «μισογυνισμό». Παράλληλα, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση επί του θέματος.

«Ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός... Ο κ. Αλέξης Τσίπρας τι θέση θα πάρει;», έγραψε η κα Κεραμέως.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share