Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022

Πανελλαδικές 2022 – Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: Αυτά είναι τα θέματα που «έπεσαν» στην πρεμιέρα

Το υπουργείο Παιδείας τα έδωσε στη δημοσιότητα μόλις πριν από λίγο

3 Ιουνίου 2022 10:10
Πανελλαδικές 2022 – Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία: Αυτά είναι τα θέματα που «έπεσαν» στην πρεμιέρα
Πηγή φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία κάνουν την αρχή στις πανελλήνιες εξετάσεις σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

Δείτε εδώ τα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Υπενθυμίζεται πως οι πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Επίσης, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εξεταζόμενοι και εξεταστές πρέπει να φορούν την προστατευτική μάσκα.

πανελλαδικεσ-2022
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Τα επόμενα μαθήματα για ΕΠΑΛ και ΓΕΛ

Το Σάββατο 4 Ιουνίου, εξεταζόμενο μάθημα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι τα Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ επόμενη εξέταση για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία. Οι πανελλήνιες εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ και στις 17 Ιουνίου για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Νέο μήνυμα Κεραμέως για Πανελλήνιες - «Να κάνετε ό,τι σας γεμίζει και αξιοποιεί τις κλίσεις και τα ταλέντα σας»

Καλή επιτυχία στις υποψήφιες και τους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων 2022 ευχήθηκε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Προτρέπει τα παιδιά «αυτές τις ημέρες να βάλουν τα δυνατά τους και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό» και προσθέτει, ότι το υπουργείο θα είναι δίπλα τους, «σε κάθε βήμα, να ακούμε τις σκέψεις σας, να στηρίζουμε τις προσπάθειές σας, να αξιοποιούμε τις φρέσκες ιδέες σας». Η Υπουργός Παιδείας δήλωσε πριν λίγο καιρό «Άρχισαν να γράφονται στα σχολεία μας Ουκρανοί μαθητές».

πανελλαδικεσ-2022
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ολόκληρο το μήνυμα της κυρίας Κεραμέως

«Αγαπητά μας παιδιά, σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία! Να πετύχετε τους στόχους σας στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και μετά από αυτές. Να κάνετε ό,τι σας γεμίζει και αξιοποιεί τις κλίσεις και τα ταλέντα σας.

Να ακολουθήσετε τα όνειρά σας μέχρι να τα πετύχετε, και να συνεχίσετε να ονειρεύεστε και να θέτετε νέους στόχους, κοιτώντας ψηλά, όπου μπορείτε και αξίζετε να φτάσετε.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε οι δρόμοι των επιλογών σας να είναι ανοιχτοί, να είναι διευρυμένοι, να είναι με προοπτική. Να σας εξασφαλίσουμε περισσότερα και καλύτερα εφόδια, όποια εκπαιδευτική διαδρομή και αν ακολουθήσετε. Και να είμαστε δίπλα σας, σε κάθε βήμα, να ακούμε τις σκέψεις σας, να στηρίζουμε τις προσπάθειές σας, να αξιοποιούμε τις φρέσκες ιδέες σας.

Αυτές τις ημέρες βάλτε τα δυνατά σας, δώστε τον καλύτερό σας εαυτό! Και είμαι βέβαιη ότι τα καλύτερα έρχονται. Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους!».

πανελλαδικεσ-2022
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share