Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022

Κεραμέως: «Άρχισαν να γράφονται στα σχολεία μας Ουκρανοί μαθητές» (video)

Πάνω από 1.000 ανήλικοι έχουν φτάσει έως τώρα στη χώρα μας

9 Μαρτίου 2022 11:39
Κεραμέως: «Άρχισαν να γράφονται στα σχολεία μας Ουκρανοί μαθητές» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την απλοποίηση των διαδικασιών για την εγγραφή προσφυγόπουλων από την εμπόλεμη Ουκρανία στα ελληνικά σχολεία, μίλησε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΙ.

Πάνω από 1.000 ανήλικοι έχουν φτάσει έως τώρα στη χώρα μας ενώ στην προσπάθεια ενσωμάτωσης τους βοηθούν οι περίπου 20 εκπαιδευτικοί που επαναπατρίστηκαν από την Ουκρανία, ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχουν ήδη αρχίσει να εγγράφονται σε ελληνικά σχολεία Ουκρανοί μαθητές που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους μετά τη ρωσική επιδρομή», είπε η υπουργός Παιδείας.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική φάλαγγα λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο - Νέες δορυφορικές φωτογραφίες (Video)

«Η χώρα μας έχει ανοίξει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες», είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι έχουν ετοιμαστεί τάξεις υποδοχής, απλοποιήθηκαν οι διαδικασίες εγγραφής, ενώ σε συνεργασία με τη UNICEF επιλύονται και θέματα διερμηνείας.

«Στην Ελλάδα έχουν φτάσει πάνω από 1.000 ανήλικοι από την εμπόλεμη Ουκρανία. Όσοι προέρχονται από την ομογένεια και έχουν κάποια γνώση ελληνικής θα ενσωματωθούν εύκολα στη σχολική κοινότητα ενώ θα δημιουργηθούν και τάξεις υποδοχής. Σε αυτή τη διαδικασία συμβάλλουν και οι περίπου 20 Έλληνες εκπαιδευτικοί που επαναπατρίστηκαν από την Ουκρανία αμέσως μόλις ακούστηκε ότι μπορεί να υπάρξει χτύπημα στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Κεραμέως μίλησε χθες με τον Ουκρανό ομόλογό της, ο οποίος βρισκόταν σε καταφύγιο, προκειμένου να συζητήσουν για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Η υπουργός ανέφερε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια «ομάδα κρούσης» σε ευρωπαϊκό επίπεδο η οποία πρώτα θα καταγράψει τις ανάγκες της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας και από την άλλη θα συγκεντρώσει προσφορές από τα κράτη μέλη της ΕΕ, από την κοινωνία των πολιτών, επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμούς, «για να μη στερηθεί κανείς το πολύτιμο αγαθό στην εκπαίδευση».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share