Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022: Δύο καλά νέα και μία αλλαγή! Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων

Όσα πρέπει να ξέρουν μαθητές και γονείς

4 Μαΐου 2022 12:41
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022: Δύο καλά νέα και μία αλλαγή! Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων
(EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις 3 Ιουνίου ξεκινούν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, στις οποίες θα υπάρξει μία αλλαγή και αυτή θα αφορά τον τρόπο υπολογισμού των μορίων. Υπάρχουν όμως και δύο καλά νέα όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας, Στράτος Στρατηγάκης. Παράλληλα, πρεμιέρα είχαμε χθες με νέα πρωτόκολλα για τα σχολεία.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για τα παιδιά, κλείνει ο κύκλος της εφηβείας, ζω τις αγωνίες τους και τις καταλαβαίνω. Να ξεκινήσουμε από τα καλά νέα: το διπλό μηχανογραφικό που θα έκαναν τα παιδιά φέτος αναβάλλεται και έτσι θα έχουμε ένα μηχανογραφικό όπως και πέρσι, συν το μηχανογραφικό για τα ΙΕΚ» είπε.

Και συνέχισε: «Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 10 Αυγούστου γιατί αυτό μειώνει κατά 2,5-3 εβδομάδες την αναμονή, η οποία τσακίζει κόκκαλα και δεύτερο θα επιτρέψει στους γονείς που θα πρέπει να τρέξουν στυην περιφέρεια να βρουν σπίτι να το κάνουν με την άνεσή τους στη διάρκεια των διακοπών του Αυγούστου».

Η αλλαγή

Η αλλαγή που θα γίνει φέτος αφορά τον υπολογισμό των μορίων. «Κάθε τμήμα ορίζει συντελεστή βαρύτητας για κάθε μάθημα, ο οποίος μπορεί να είναι από 20 ελάχιστο έως 40% το μέγιστο. Ο βαθμός στο μάθημα με άριστα το 20 επί τον συντελεστή του μαθήματος, που είναι ποσοστό μας δίνει τα μόρια από το συγκεκριμένο μάθημα».

Αναλυτικά όσα είπε:

Το πρόγραμμα των πανελληνίων

Οι πανελλήνιες κάνουν πρεμιέρα στις 3 Ιουνίου. Τα σχολεία θα σταματήσουν τα μαθήματα ως εξής σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

  • Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: 15 Ιουνίου 2022
  • Λήξη μαθημάτων γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022
  • Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022
  • Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων: 3 Ιουνίου 2022
  • Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων: 2 Ιουνίου 2022.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share