Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Οριστικό: Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα (10/1) - Οι προϋποθέσεις και όσα αλλάζουν (video)

Με έξτρα τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού έρχεται το άνοιγμα των σχολείων

4 Ιανουαρίου 2022 10:45
Οριστικό: Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα (10/1) - Οι προϋποθέσεις και όσα αλλάζουν (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοίγουν κανονικά τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν από λίγο ο ΣΚΑΪ. Θα γίνουν αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας τους, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων.

Άγριο ξέσπασμα Νίκου Καπραβέλου: «Λεβεντοκόπανοι όσοι κάνουν πάρτι...» (Video)

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, η Επιτροπή συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι, και κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσουν σήμερα το απόγευμα ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η προσπάθεια που γίνεται από πλευράς ειδικών και κυβέρνησης είναι το ασφαλές άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου.

σχολεια-κορωνοιοσ

Ετσι, στην αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, προκρίνεται η αύξηση των self tests από δύο σε τρία, η μείωση του ποσοστού νόσησης σε ένα τμήμα ώστε να κλείνει (πιθανόν στο 30% σε σχέση με το 50%+1 που ισχύει σήμερα) αλλά και ο έλεγχος με rapid tests όλου του τμήματος σε περίπτωση κρούσματος.

Υπάρχουν, βέβαια, οι φωνές ειδικών που υποστηρίζουν την παράταση των χριστουγεννιάτικων διακοπών ή την τηλεκπαίδευση μέχρι να “σβήσει” η φωτιά της Ομικρον. Είναι δεδομένο ότι τα σχολεία μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για αλυσίδες μετάδοσης, με αυστηρή τήρηση, όμως, των υγειονομικών πρωτοκόλλων η μετάδοση μπορεί να συγκρατηθεί και να περιοριστεί. Οι ανήλικοι 0-17 ετών αντιπροσωπεύουν το 17% του συνόλου των κρουσμάτων και από την αρχή της πανδημίας έχουν νοσήσει 219403 βρέφη και παιδιά. Κάθε εβδομάδα, τα παιδιά σχολικής ηλικίας δηλαδή από 4 έως 18 ετών αντιπροσωπεύουν σταθερά από το 22% έως το 25% του συνόλου των κρουσμάτων.

σχολεια-κορωνοιοσ

“Ανάχωμα” στη σοβαρή νόσηση των παιδιών αποτελεί ο εμβολιασμός, με τα ποσοστά όσο πάνε να ανεβαίνουν. Εως σήμερα εμβολιασμένο τουλάχιστον με μία δόση είναι το 53,7% των εφήβων 15-17 ετών και το 39,4% των εφήβων 12 έως 14 ετών. Παράλληλα, ήδη έχουν προγραμματιστεί ραντεβού εμβολιασμού για 85.500 παιδιά 5-11 ετών.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share