Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Νέα δήλωση Κεραμέως για τα σχολεία! Όργιο φημών για κλείσιμο (Video)

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για...»

8 Δεκεμβρίου 2021 12:46
Νέα δήλωση Κεραμέως για τα σχολεία! Όργιο φημών για κλείσιμο (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων, προσθέτοντας μάλιστα, πως το χρέος της κυβέρνησης είναι να προστατεύσει τη δημόσια και την ατομική υγεία και αφετέρου να διασφαλίσει τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου. Παράλληλα, σε πλημμέλημα, που θα τιμωρείται με φυλάκιση έως 3 χρόνια, μετατρέπεται η άρνηση των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με πρόσχημα την πανδημία του κορωνοϊού!

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000, ενώ στο σύνολο των 85.000 τμημάτων είναι κλειστά περίπου 15.

Η Νίκη Κεραμέως, χαρακτήρισε παραδειγματική την τήρηση των πρωτοκόλλων στην εκπαιδευτική κοινότητα ενώ παράλληλα δήλωσε πως, γίνονται πάρα πολλά τεστ στα σχολεία. Εκτός από τα δύο self test που κάνουν οι μαθητές, εάν υπάρξει κρούσμα οι στενές επαφές καλούνται να κάνουν δωρεάν επτά τεστ – τα μισά εργαστηριακά και τα άλλα μισά self test.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας, πάνω από το 85% των εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι εμβολιασμένοι ενώ στους μαθητές του Λυκείου το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει πλέον το 50%. Στα πανεπιστήμια είναι εμβολιασμένοι το 95% των καθηγητών και το 83% των εκπαιδευτικών.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share