Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής

Τέλος η αγωνία για τους υποψήφιους

27 Αυγούστου 2021 09:38
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλος μπήκε στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων στην πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ όλης της χώρας.

Α) Αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Επίσης, φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι που είχαν αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Β) Αποτελέσματα για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής

Εμπόδια για τους ανεμβολίαστους: «Χαράτσι» 80 ευρώ τον μήνα στους φοιτητές για rapid test

Νέα μέτρα ισχύουν για όλους τους ανεμβολίαστους από τις 13 Σεπτεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητών που θα επιστρέψουν στα έδρανα για πρώτη φορά έπειτα από ενάμιση χρόνο.

Το υπουργείο Παιδείας είχε ήδη ανακοινώσει τον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων, σύμφωνα με τον οποίο το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές οφείλουν να προσέρχονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

  • με πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή
  • βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα

80 ευρώ τον μήνα για rapid test

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε σήμερα όλα τα μέτρα που θα ισχύουν σε όλους τους χώρους, ενημερώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι φοιτητές που δεν έχουν κάνει εμβόλιο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα με δική τους δαπάνη και κόστος 10 ευρώ έκαστο. Τα rapid test θα πρέπει να γίνονται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Στις δημόσιες δομές, όπως ανακοινώθηκε, θα διενεργούνται έλεγχοι μόνο για εμβολιασμένους με έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Αυτό σημαίνει, ότι η συμμετοχή των φοιτητών στα μαθήματα της σχολής τους θα κοστίζει 80 ευρώ τον μήνα!

Για τους μαθητές παραμένουν υποχρεωτικά τα 2 self test την εβδομάδα που διατίθενται δωρεάν και δηλώνονται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Εμπόδια για τους ανεμβολίαστους: «Χαράτσι» 80 ευρώ τον μήνα στους φοιτητές για rapid test

Γιάννης Οικονόμου: «Μη αποδεκτοί οι λόγοι όσων αρνούνται να εμβολιαστούν»

Ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι αύριο (23/8) θα ανακοινωθούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος των αρνητών του κορωνοϊού. Αύριο, Τρίτη 23/8, θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID 19. Αυτά αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως όσους έχουν επιλέξει να μη κάνουν το εμβόλιο.

Αυτό φάνηκε και από την τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να είναι όμηρος των αρνητών. Νέα δήλωση «βόμβα» από τον Εξαδάκτυλο: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του lockdown»

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Οικονόμου

«Τα δεδομένα από όλο τον πλανήτη δείχνουν ότι η πανδημία επιμένει και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για αρκετό καιρό ακόμα. Έχουμε μια έξαρση της πανδημίας που αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Αυτό δείχνει ότι η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στην βούληση όσων αρνούνται να εμβολιαστούν. Όταν άρχισε να μας απασχολεί ο Covid, πριν από περίπου 19 μήνες, η ανθρωπότητα αιφνιδιάστηκε.

Υπενθυμίζω ότι η ελληνική Κυβέρνηση αντέδρασε αστραπιαία, βάσει λεπτομερούς σχεδίου. Εφαρμόστηκαν ακαριαία υγειονομικά μέτρα και περιορισμοί που στόχευαν σε δύο άξονες: Στην προστασία του πληθυσμού και την αγορά πολύτιμου χρόνου έως ότου η επιστήμη να μας παράσχει λύσεις.

Διεθνώς αναγνωρίστηκε ότι η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες που κατόρθωσε να αναχαιτίσει την επιθετική διάδοση του κορονοϊού για σημαντικό διάστημα μέσα στο 2020, ενώ παράλληλα στο Ε.Σ.Υ. έγιναν κοσμογονικές αλλαγές που συνέβαλαν καθοριστικά στην προστασία από τις συνέπειες της πανδημίας. Με λίγα λόγια, κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, προστατεύσαμε, όσο ήταν δυνατόν, τις ανθρώπινες ζωές και πήραμε μέτρα στήριξης της κοινωνίας: Οικονομικά, εκπαιδευτικά, εργασιακά.

Στα τέλη του 2020 η επιστημονική κοινότητα μας προσέφερε τα εμβόλια, τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Τάχιστα οργανώσαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα εμβολιασμών και λίγους μήνες αργότερα βρισκόμαστε στη θέση να μπορούμε να εμβολιάσουμε όποιον θέλει, με όποιο εμβόλιο θέλει και εν πολλοίς όπου θέλει. Να σημειώσω ότι για πολλές χώρες του πλανήτη αυτό εξακολουθεί να αποτελεί ουτοπία.

Με δεδομένη την δυνατότητα ασφαλούς, γρήγορου και αποτελεσματικού εμβολιασμού, με δεδομένη την ουσιαστική αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ., είμαστε έτοιμοι να περάσουμε με τολμηρότερο και ασφαλέστερο βηματισμό στην προσπάθεια περαιτέρω αποκατάστασης της ζωής. Με δεδομένα όσα προηγήθηκαν κατανοούμε πλήρως ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Δόθηκε πολύτιμος χρόνος και πληθώρα μέσων σε όλους και όλες, ώστε να μπορέσουν από τον Σεπτέμβριο, όσοι και όσες βρίσκονται εντός της επικράτειας να εργαστούν, να σπουδάσουν, να κοινωνικοποιηθούν, να ψυχαγωγηθούν, να διασκεδάσουν, να μετακινηθούν.

Δυστυχώς, μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, καθώς αρνείται τον εμβολιασμό. Οι λόγοι είναι γνωστοί, αλλά πια μη αποδεκτοί από την επιστημονική κοινότητα, από την πλειοψηφία των πολιτών, από την Κυβέρνηση.

Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων. Προχωράμε στην εξαγγελία -αύριο το απόγευμα- και στην εφαρμογή μέτρων και ρυθμίσεων, που θα διασφαλίζουν την πλήρη, κατά το δυνατόν, λειτουργία της δημόσιας σφαίρας σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους, όπου θα παρατηρούνται συναθροίσεις.

Ανυποχώρητα και δίχως συμβιβασμούς δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε άμεσα ούτε έμμεσα να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει, να εξασφαλίσει τα προς το ζην, τον νέο και τη νέα που θέλουν να μορφωθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάσουν, τον ασθενή που δεν πάσχει από Covid και θέλει το Ε.Σ.Υ. να διαθέτει ικανούς πόρους για την αντιμετώπιση του προβλήματός του.

Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε, στο μέτρο του δυνατού, την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην πληρότητα της ζωής. Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια, θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share