Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Δικαίωση: Τη σύνταξη των γονιών του που πέθαναν από κορωνοϊό θα παίρνει ο αριστούχος Δημήτρης

Στήριξη στο παιδί σε μια δύσκολη στιγμή

20 Ιουλίου 2021 20:17
Δικαίωση: Τη σύνταξη των γονιών του που πέθαναν από κορωνοϊό θα παίρνει ο αριστούχος Δημήτρης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια όμορφη κίνηση έκανε σήμερα (20/7) ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος επικοινώνησε με τον νεαρό Δημήτρη Καρακώστα από την Ναύπακτο, που πέτυχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις, έχοντας νωρίτερα χάσει τους γονείς του από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, ο υπουργός συνεχάρη το μαθητή, τόσο για την επίδοσή του όσο και για την κατάθεση ψυχής, που έκανε.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τον Δημήτρη Καρακώστα ότι η σύνταξη που δικαιούνται ο ίδιος και ένα από τα αδέλφιά του από τους γονείς τους, πρόκειται να εκταμιευθεί τον Αύγουστο, καθώς ο υπολογισμός της έχει ολοκληρωθεί.

«Είναι γνωστές οι δυσκολίες και οι καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουμε στην απονομή των συντάξεων, ωστόσο η δική σας περίπτωση έπρεπε να αντιμετωπιστεί κατά απόλυτη προτεραιότητα και έτσι έγινε», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αυτοί είναι οι γονείς του που πέθαναν από κορωνοϊό και τον καμαρώνουν από ψηλά! Έχει ακόμα 3 αδέλφια

Πριν δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον χαμό δύο ανθρώπων από κορωνοϊό, αλλά ο γιος του φρόντισε να τους κάνει περήφανους με την επίδοση του στις Πανελλήνιες 2021.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας 56 ετών και η Νικολίτσα Μούρτου 51, έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίο που έδιναν δύσκολη μάχη. Ο Κώστας, μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η Νικολίτσα, μια αγαπημένη καθηγήτρια για όλους τους μαθητές που είχε, έφυγαν ξαφνικά. Πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές, ενώ τα άλλα 3 είναι στα πανεπιστήμια.

Δημήτρης Καρακώστας: Αυτοί είναι οι γονείς του που πέθαναν από κορωνοϊό

Ο Δημήτρης, που πριν έναν χρόνο μας έκανε περήφανους με την μεγάλη του επιτυχία στην Ολυμπιάδα Χημείας, φέτος, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, χάνοντας τους γονείς του. Μάλιστα την ημέρα που θα εξεταζόνταν στην Χημεία, το μάθημα που του έκανε η μαμά του, ήταν τόση η συναισθηματική φόρτιση που δεν ήθελε να πάει να δώσει εξετάσεις.

Τελικά, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, ο Δημήτρης τα πήγε εξαιρετικά. Με 18.685 μόρια έκανε περήφανους τους γονείς, αλλά και όλη την οικογένεια του.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share