Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βρέχει»... προσλήψεις για εκπαιδευτικούς - Θέσεις και στα ΚΕΠ μέσω ΑΣΕΠ

Τι ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως;

6 Ιουλίου 2021 15:41
«Βρέχει»... προσλήψεις για εκπαιδευτικούς - Θέσεις και στα ΚΕΠ μέσω ΑΣΕΠ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ευχάριστα είναι τα νέα από την πλευρά της Νίκης Κεραμέως, η οποία ανακοίνωσε 11.700 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών για την φετινή χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας.

Όλοι οι διορισμοί, «που είναι οι πρώτοι μετά από δώδεκα χρόνια, θα πραγματοποιηθούν τώρα το καλοκαίρι και είναι υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί για φέτος», σημείωσε η κ. Κεραμέως, τη στιγμή που ετοιμάζονται μεγάλες αλλαγές στα σχολεία.

Προσθέτει, ότι «σε άριστη συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, προχωρούμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές». Πέρυσι, πρόσθεσε η κ. Κεραμέως, έγιναν 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή μέσω ΑΣΕΠ, «που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν».

Η κ. Κεραμέως καταλήγει, «με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας».

Νέα προκήρυξη για 144 προσλήψεις στα ΚΕΠ

Ξεκίνησε, επίσης, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την προκήρυξη 7Κ/2021.

Μέσω του διαγωνισμού θα επιλεγούν 144 μόνιμοι υπάλληλοι στα ΚΕΠ των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος κάτοχοι όλων των τίτλων σπουδών.

Ειδικότερα, για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, γίνονται δεκτά πτυχία οποιουδήποτε Τμήματος ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής.

Για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, γίνονται δεκτοί τίτλοι σπουδών οποιουδήποτε Τμήματος ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποδεκτά γίνονται πτυχία, διπλώματα ή απολυτήριος τίτλος σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ολοκληρώνεται την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 και ώρα 14.00.

Θέσεις ανά κλάδο:

59 - ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.)
32 - ΤΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.)
53 - ΔΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (Δ.Υ.Π.)

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share