Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Γίνεται επίσημο: Καλοκαίρι… στα σχολεία για τους μαθητές

Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις;

28 Φεβρουαρίου 2021 13:28
Γίνεται επίσημο: Καλοκαίρι… στα σχολεία για τους μαθητές
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καλοκαίρι στα θρανία δεν αποκλείεται να κάνουν οι μαθητές, αφού η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, επεσήμανε πως είναι πολύ πιθανό να επιμηκυνθεί η σχολική χρονιά, απαντώντας και για το ζήτημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

«Η επιμήκυνση του σχολικού έτους “έχει πέσει στο τραπέζι” και πολλές άλλες εναλλακτικές προτάσεις, αλλά το υπουργείο θα αποφασίσει, όταν θα έχει πλήρη εικόνα με τον τρόπο που θα είναι καλύτερος για τους εκπαιδευόμενους» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ενώ η ίδια απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μια σημαντική πρωτοβουλία.

Η υφυπουργός Παιδείας, μάλιστα, υποστήριξε ότι η επιμήκυνση του διδακτικού έτους θα γίνει «όχι γιατί δεν καλύφθηκε η ύλη αλλά για λόγους κοινωνικούς και ψυχολογικούς και για την επαφή που είναι απαραίτητη για τα παιδιά. Όσο μικρότερη είναι η ηλικία τόσο πιο απαραίτητη κρίνεται η επαφή με την μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα». Και πέρυσι το υπουργείο Παιδείας είχε προχωρήσει στην παράταση - για λίγες μέρες - του διδακτικού έτους, προκειμένου να συμπληρώσουν οι μαθητές, κατά το δυνατό, τα εκπαιδευτικά κενά που είχαν λόγω της τηλεκπαίδευσης.

Σχολεία: Αυτές είναι οι αποφάσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Όσον αφορά στις Πανελλαδικές εξετάσεις το υπουργείο Παιδείας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα γίνουν κανονικά και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εξεταστέα ύλη καθώς έχει μειωθεί ικανοποιητικά. Σχετικά με τη μετάβαση από την τηλεκπαίδευση στη δια ζώσης διδασκαλία, η Ζέττα Μακρή είπε: «Το υπουργείο έχει προσλάβει κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους στους οποίους έχουν γίνει σεμινάρια επιμόρφωσης ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν παιδιά, τα οποία έχουν την ανάγκη μιας πρόσθετης μεταχείρισης. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι επιλογή, παρά μόνον υποχρεωτική επιλογή για την περίοδο της πανδημίας. Είχε εκπαιδευτικά αποτελέσματα δηλαδή καλύφθηκε η ύλη, τα παιδιά στερήθηκαν τη συμμετοχή στη σχολική μονάδα, την επαφή με συμμαθητές και συμμαθήτριες, τους δασκάλους και τις δασκάλες. Κάτι, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο κι όσο πιο μικρή ηλικία, τόσο πιο απαραίτητο είναι».

Την ίδια ώρα, η υπουργός Νίκη Κεραμέως απέστειλε πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς και αναφέρει: «Σας προσκαλούμε σε συνάντηση με την Υπουργό, την Υφυπουργό και τη Γενική Γραμματέα για θέματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που περιλαμβάνουν τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, την αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, την ενισχυτική διδασκαλία για τα ειδικά μαθήματα, την πρόσληψη επιπλέον ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών και άλλα θέματα επικαιρότητας, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 1 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων. Προσβλέπουμε σε μία γόνιμη συζήτηση μαζί σας».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share