Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021

Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία - Πότε θα παρθεί η απόφαση για την Γ' Λυκείου

Πότε αναμένεται να γίνει η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

12 Ιανουαρίου 2021 08:23
Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία - Πότε θα παρθεί η απόφαση για την  Γ' Λυκείου
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Σχολεία: Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει ακόμη να "χτυπάει" την Ελλάδα αλλά και το σκληρό lockdown να βρίσκεται ακόμη σε ισχύ αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα γίνει με την σχολική χρονιά και ειδικά με την Γ' Λυκείου. Επίσης δείτε ένα στιγμιότυπο από την στιγμή που επιστρέφουν τα παιδιά στο σχολείο.

Συγκεκριμένα από ότι φαίνεται στο τέλος της εβδομάδας οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται ότι θα πάρουν αποφάσεις σχετικά με την επιστροφή της Γ' Λυκείου στα σχολεία.

Ποια θα είναι η απόφαση για την Γ' Λυκείου.

Σχολεία: Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων

Ειδικότερα οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν την προσεχή Παρασκευή ώστε να αποφασίσουν το αν και πότε θα δώσουν το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, που παίρνουν προτεραιότητα πλέον, μετά το άνοιγμα στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία.

Αυτό είναι κάτι που έχει τονίσει και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τους ειδικούς να αποφασίζουν την Παρασκευή, ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα, το αν θα προτείνουν άμεσο άνοιγμα ή θα προτείνουν το σχέδιο αυτό να μείνει σε αναμονή.

Γ’ Λυκείου: Πότε αναμένεται η επιστροφή στα θρανία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο λοιμωξιολόγος Αθανάσιος Τσακρής, επιβεβαίωσε πως την Παρασκευή θα επανεξεταστούν τα δεδομένα για την Γ’ λυκείου, εκτιμώντας πως πλέον δεν θα χρειαστεί να κλείσουν και πάλι οι αίθουσες, βλέποντας μία σταθερή μείωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. «Το όποιο άνοιγμα θα γίνει με προσεκτικά βήματα» είπε ο κ. Τσακρής, σημειώνοντας πως θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στην Αττική.

Έτσι, εφ’ όσον οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το «ΟΚ» για επιστροφή της Γ’ Λυκείου στις τάξεις, το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό να γίνει στις 25 Ιανουαρίου. Οι λοιμωξιολόγοι θα εξετάσουν πάντως όλα τα τελευταία δεδομένα και θα αποφασίσουν ανάλογα.

Αναμένεται ακόμη η απόφαση σχετικά με την Γ' Λυκείου.

Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες τάξεις και τα πανεπιστήμια

Ακόμη παραμένει άγνωστο ωστόσο το πότε θα επιστρέψουν στις τάξεις οι μαθητές από τις άλλες δύο τάξεις του Λυκείου, αλλά και αυτοί των γυμνασίων. Σε κάθε περίπτωση θα ανοίξουν αργότερα, καθώς ακόμη δεν έχει συζητηθεί το θέμα από την επιτροπή των ειδικών.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, είπε ότι οι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου θα γίνουν εξ αποστάσεως και δεν θα υπάρχει η δυνατότητα που υπήρχε τον Σεπτέμβριο για επιλογή ανάμεσα σε εξ αποστάσεως ή διά ζώσης εξετάσεις.

«Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ στο αν το επόμενο εξάμηνο, να περιμένουμε μέχρι Πάσχα μήπως ανοίξουμε τα πανεπιστήμια το Πάσχα και μετά. Κινούμαστε στη λογική να μη λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια δια ζώσης. Όχι μέχρι το Πάσχα, όλο το επόμενο εξάμηνο, μέχρι το τέλος να μην κινηθούμε στη λογική να επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια διά ζώσης» είπε.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share