Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Ανατροπή με το άνοιγμα των σχολείων! «Να αναβληθεί για μία εβδομάδα» (Video)

Πρόταση-βομβα

7 Ιανουαρίου 2021 09:37
Ανατροπή με το άνοιγμα των σχολείων! «Να αναβληθεί για μία εβδομάδα» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μια πρόταση βόμβα ήρθε για το άνοιγμα των σχολείων από τον Γιώργο Χειλά, πνευμονολόγο στο νοσοκομείο Σωτηρία. Συγκεκριμένα, τόνισε: «η Επιτροπή συνεδρίασε τη Δευτέρα, όπου δεν είχε δει τι συνέβη (σ.σ. τα νούμερα-επιδημιολογικά δεδομένα) τα Χριστούγεννα. Θεωρώ πως μια σωστή τακτική είναι να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, να συνεδριάσει ξανά την Παρασκευή η Επιτροπή. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων για μία εβδομάδα, μέχρι να δούμε πραγματικά τι γίνεται».

Παράλληλα, ο κ. Χειλάς τόνισε ότι «θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί μέχρι να εμβολιαστεί το απαιτούμενο κομμάτι του πληθυσμού. Αυτή είναι η δική μας υποχρέωση, ενώ η Πολιτεία έχει την υποχρέωση για την τήρηση των μέτρων. Πρέπει όλοι να είμαστε πιο συνεπείς, ώστε να ξεφύγουμε από τον… εχθρό».

«Σε 15 μέρες θα έχουμε το αποτύπωμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ σε 20 μέρες θα έχουμε όλο το αποτύπωμα συνολικά», συμπλήρωσε.

«Ο κορωνοϊός μας απέδειξε ότι δεν σέβεται τίποτα… κι εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε γιορτές με 9 άτομα, να έχουμε συνωστισμούς στα ΜΜΜ, ενώ ανήμερα των Θεοφανείων είδαμε τέτοιες εικόνες. Ας μην εκπλαγούμε από τους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων τις επόμενες ημέρες», υπογράμμισε ο πνευμονολόγος.

Γ. Τούντας: Λάθος το άνοιγμα των σχολείων τώρα

Ο καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής για τους φόβους που «γέννησαν» τα Θεοφάνια, το άνοιγμα των σχολείων και το lockdown.

Κορωνοϊός: Πρόταση «βόμβα» Δημοσθένη Σαρηγιάννη για το άνοιγμα των σχολείων (Video)

Κορωνοϊός: Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξέφρασε την ανησυχία του για το πλάνο του ανοίγματος των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου, καθώς το θεωρεί επισφαλές. Παράλληλα, την εκτίμηση ότι εάν μπορέσουμε να κάνουμε ένα σκληρό lockdown για 2-3 βδομάδες, θα ρίχναμε τα κρούσματα σε πολύ χαμηλό βαθμό εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Ο καθηγητής, μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας, για το πρόβλημα που υπάρχει στις ΜΕΘ, για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων απαντώντας στο πότε θα τελειώσει οριστικά η πανδημία του κορωνοϊού. Ο κ. Σαρηγιάννης εκτιμά ότι είναι δύσκολο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

«Είναι δύσκολο να ανοίξουν ασφαλώς τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου. Το άνοιγμα-κλείσιμο σχολείων έπρεπε να είχε γίνει τον Οκτώβριο. Θα ήμασταν καλύτερα τώρα» είπε και προέτρεψε κυβέρνηση και ειδικούς «να περιμένουμε Τρίτη, Τετάρτη τα δεδομένα των Χριστουγέννων. Θα έχουμε αρκετά στοιχεία την Πέμπτη για να κάνουμε πρόβλεψη και για την εικόνα της Πρωτοχρονιάς» είπε ο καθηγητής.

Παράλληλα, τόνισε ότι προκαλεί ανησυχία η αποκλιμάκωση στις ΜΕΘ, η οποία γίνεται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς. «Στα κρούσματα, η αποκλιμάκωση έχει αρχίσει κι αυτή να μειώνεται. Κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος πραγματικά χαλάρωσε. Καλώς λοιπόν η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα. Αν το αφήναμε να προχωρήσει, θα είχαμε αντιστροφή πορείας και δεν έχουμε πολυτέλεια να συμβεί αυτό στις ΜΕΘ. Μάλλον έδρασαν προληπτικά. Καλά έκαναν και πήραν το μέτρο» επεσήμανε.

Ο κ. Σαρηγιάννης επανήλθε στο θέμα των σχολείων και είπε πως «μ' αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, το 11/1 είναι ακόμα υψηλού κινδύνου ημερομηνία. Είναι νωρίς. Από τις 20-25 Γενάρη θα φανεί η περαιτέρω αύξηση. Ασφαλέστερο είναι να συζητάμε για μετά τις 20 του μήνα, ίσως και 25 που είναι Δευτέρα. Οι γονείς που μετακινούνται, επηρεάζουν κατά ένα 10% την διασπορά του ιού».

Όσον αφορά στο πότε θα είναι ασφαλές να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες τόνισε ότι «το θέμα είναι η αγορά να ανοίξει με ασφάλεια. Να ανοίξουμε με ζώνες το εμπόριο. Σε περιοχές για παράδειγμα, όπως τα νησιά που δεν έχουν σύνδεση με άλλες περιοχές ή άλλες περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να κάνουμε απολύμανση και στον αέρα σε εσωτερικούς χώρους»

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share