Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις από τη Κεραμέως για τα δημοτικά σχολεία

«Φουλ» για λουκέτο

13 Νοεμβρίου 2020 15:31
Κορωνοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις από τη Κεραμέως για τα δημοτικά σχολεία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό θα συμμετέχει και η Νίκη Κεραμέως, η οποία, όπως όλα δείχνουν θα ανακοινώσει το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα στις 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Έκτακτες ανακοινώσεις από τη Κεραμέως για τα δημοτικά σχολεία

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με δηλώσεις του είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. «Δεν αποκλείεται τίποτα και όλα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων από τους λοιμωξιολόγους».

Δήλωση σοκ - Θεσσαλονίκη: Πρέπει να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία - Χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στην κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τον κορωνοϊό. Επίσης στο 89% πληρότητας βρίσκονται οι ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Ζέβρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε μέσα στον πόλεμο, μέσα στη φωτιά» και συνέχισε λέγοντας ότι «ξεκινήσαμε με ανοιχτά όλα τα σχολεία, έκλεισαν τα Λύκεια, έκλεισαν τα Γυμνάσια, έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κλείσουν και τα Δημοτικά. Αυτό δεν είναι μια δική μου εισήγηση.

Ο δήμαρχος έχει μια εικόνα της πόλης συνολική. Δέχομαι πληροφορίες ότι κάθε μέρα δημοτικά σχολεία πρέπει να απολυμανθούν, υπάρχουν κρούσματα, υπάρχει συνωστισμός γονέων έξω από τις σχολικές αυλές όλα αυτά προκαλούν μια εικόνα η οποία πραγματικά δεν είναι ότι καλύτερο. Άρα από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και από τη στιγμή που πρέπει πλέον να είμαστε πιο αυστηροί, θα πρέπει να επέμβουμε και σε αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είπε ότι και τα δημοτικά σχολεία πρέπει να κλείσουν.

Μάλιστα ο σημείωσε πως δεν είναι ώρα για «παιχνίδι ευθυνών», αφού σύμφωνα με τον ίδιο, «το τι έφταιξε, ποιος έφταιξε είναι το λιγότερο το ελάχιστο που ενδιαφέρει τους πολίτες».

δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε για την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων: «Έκρουσα από νωρίς το καμπανάκι του κινδύνου. Βλέπαμε αυτές τις εικόνες να έρχονται. Δυστυχώς η εικόνα που έχουμε δεν δείχνει να σταθεροποιείται η κατάσταση. Πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί. Μπορεί να καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν επιλέξαμε το αυστηρό lockdown Μαρτίου – Απριλίου, νομίζω όμως ότι έχει έρθει η ώρα να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί».

Δείτε το βίντεο:

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share