Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Πέτσας: Θα εξετάσουμε και το ενδεχόμενο για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων

Όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

13 Νοεμβρίου 2020 13:07
Κορωνοϊός - Πέτσας: Θα εξετάσουμε και το ενδεχόμενο για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε μία "βόμβα" σχετικά με το εμβόλιο στην Ελλάδα.

"Είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας. Όπως διευκρίνισε, αυτό εξετάζεται "για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία".

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Alpha, δήλωσε επίσης ότι στις αρχές της επομένης εβδομάδας θα διευκρινιστεί ποιοι θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και ποιο θα είναι το ύψος της χωρίς να αποκλείσει να δοθεί και στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σημείωσε ότι όλες τις λεπτομέρειες θα τις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Δήλωση σοκ - Θεσσαλονίκη: Πρέπει να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία - Χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στην κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη με τον κορωνοϊό. Επίσης στο 89% πληρότητας βρίσκονται οι ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Ζέβρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε μέσα στον πόλεμο, μέσα στη φωτιά» και συνέχισε λέγοντας ότι «ξεκινήσαμε με ανοιχτά όλα τα σχολεία, έκλεισαν τα Λύκεια, έκλεισαν τα Γυμνάσια, έχω την εντύπωση ότι πρέπει να κλείσουν και τα Δημοτικά. Αυτό δεν είναι μια δική μου εισήγηση.

Ο δήμαρχος έχει μια εικόνα της πόλης συνολική. Δέχομαι πληροφορίες ότι κάθε μέρα δημοτικά σχολεία πρέπει να απολυμανθούν, υπάρχουν κρούσματα, υπάρχει συνωστισμός γονέων έξω από τις σχολικές αυλές όλα αυτά προκαλούν μια εικόνα η οποία πραγματικά δεν είναι ότι καλύτερο. Άρα από τη στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και από τη στιγμή που πρέπει πλέον να είμαστε πιο αυστηροί, θα πρέπει να επέμβουμε και σε αυτό», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα ο σημείωσε πως δεν είναι ώρα για «παιχνίδι ευθυνών», αφού σύμφωνα με τον ίδιο, «το τι έφταιξε, ποιος έφταιξε είναι το λιγότερο το ελάχιστο που ενδιαφέρει τους πολίτες».

δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε για την επιβολή πιο αυστηρών μέτρων: «Έκρουσα από νωρίς το καμπανάκι του κινδύνου. Βλέπαμε αυτές τις εικόνες να έρχονται. Δυστυχώς η εικόνα που έχουμε δεν δείχνει να σταθεροποιείται η κατάσταση. Πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί. Μπορεί να καταλαβαίνω για ποιο λόγο δεν επιλέξαμε το αυστηρό lockdown Μαρτίου – Απριλίου, νομίζω όμως ότι έχει έρθει η ώρα να είμαστε πάρα πολύ αυστηροί».

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share