Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Επίσημο: Ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου τα σχολεία

Το ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως

1 Σεπτεμβρίου 2020 16:14
Επίσημο: Ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου τα σχολεία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Επίσημο είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, με την Νίκη Κεραμέως να ανακοινώνει όλες τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία τους ελέω κορωνοϊού, επιβεβαιώνοντας όσα λέγονταν για την εν λόγω ημερομηνία με τη συμφωνία των λοιμωξιολόγων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρθηκαν στο πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, με όλους τους μαθητές και με αυξημένα μέτρα προφύλαξης.

Τα μέτρα με τα οποία θα ανοίξουν τα σχολεία είναι:

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός από νηπιαγωγείο ως Γ’ Δημοτικού, ενώ οι μάσκες δίνονται δωρεάν και σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία
- Ενημέρωση και οδηγίες επικαιροποιημένες από τον ΕΟΔΥ
- Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ΕΟΔΥ, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών, προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων
- Ισχυρή σύσταση για ατομική παγούρι ώστε οι μαθητές να μην πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση ή να μην ανταλλάζουν μπουκάλια μεταξύ τους.

Υπενθυμίζεται ότι χτες Δευτέρα, συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας αλλά και άλλων φορέων, ώστε να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να πέσουν στο τραπέζι οι προτάσεις για το άνοιγμα των σχολείων.

«Αν εντοπίζεται κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο τότε...» - Ξεκάθαρος ο Χαράλαμπος Γώγος

Ξεκάθαρος ήταν ο Χαράλαμπος Γώγος ως προς το πώς θα αντιμετωπίζεται ένα κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο, επισημαίνοντας πως στην περίπτωση αυτή δε θα κλείνει το συγκρότημα ολόκληρο, αλλά το τμήμα.

«Χωρίς μάσκα τη βάψαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, προσθέτοντας την εκτίμηση, ότι αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχισθεί και τις επόμενες τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Γώγος τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού το τελευταίο διάστημα λόγω χαλαρότητας, ενώ πρότεινε όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό και γενικά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι για το άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου είχαν ταχθεί υπέρ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Νίκος Σύψας και ο πρόεδρος των λοιμοξιολόγων Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share