Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Νέα ανατροπή για τα σχολεία: Πρόταση του Γκίκα Μαγιορκίνη για 14 Σεπτεμβρίου

Μεγάλη σύγχυση ακόμη και στους λοιμωξιολόγους

31 Αυγούστου 2020 15:20
Νέα ανατροπή για τα σχολεία: Πρόταση του Γκίκα Μαγιορκίνη για 14 Σεπτεμβρίου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέα ανατροπή έρχεται για τα σχολεία, καθώς μπορεί αύριο (1/9) να έρχονται οι ανακοινώσεις και οι λοιμωξιολόγοι να επιμένουν να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά ο Γκίκας Μαγιορκίνης προτείνει από την πλευρά του τη 14η Σεπτεμβρίου, συμφωνώντας με την κυβερνητική άποψη.

«Το σημείο κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά», είπε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ.

Το θέμα όπως είπε θα συζητηθεί και σήμερα από την επιτροπή για να αποφασίσουν με σιγουριά τι ακριβώς θα συμβεί.

«Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδιολογική εικόνα», είπε και πρόσθεσε ότι «εγώ θα έκλεινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 14η Σεπτεμβρίου θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία να ανοίξουν τα σχολεία και αυτό επισημάνθηκε στην σημερινή τακτική επικοινωνία που είχε με τους λοιμωξιολόγους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Επίσημα πάντως η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς θα ανακοινωθεί αύριο Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Αν εντοπίζεται κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο τότε...» - Ξεκάθαρος ο Χαράλαμπος Γώγος

Ξεκάθαρος ήταν ο Χαράλαμπος Γώγος ως προς το πώς θα αντιμετωπίζεται ένα κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο, επισημαίνοντας πως στην περίπτωση αυτή δε θα κλείνει το συγκρότημα ολόκληρο, αλλά το τμήμα.

«Χωρίς μάσκα τη βάψαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, προσθέτοντας την εκτίμηση, ότι αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχισθεί και τις επόμενες τότε μπορούμε να πάμε σε άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Γώγος τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού το τελευταίο διάστημα λόγω χαλαρότητας, ενώ πρότεινε όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό και γενικά να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι για το άνοιγμα στις 7 Σεπτεμβρίου είχαν ταχθεί υπέρ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Νίκος Σύψας και ο πρόεδρος των λοιμοξιολόγων Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share