Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Τι θα ισχύσει με τα σχολεία;

Τι δηλώνει το Υπουργείο

5 Αυγούστου 2020 09:38
Κορωνοϊός: Τι θα ισχύσει με τα σχολεία;
Αρθρογράφος: Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη
ΝΑΝΤΙΑ ΞΥΘΑΛΗ ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Με τα ημερήσια κρούσματα που καταγράφονται στην Ελλάδα να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα εδώ και αρκετές ημέρες (δείτε εδώ τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου) οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση του κορωνοϊού. Τι θα ισχύσει για τα σχολεία με τη νέα χρονιά να βρίσκεται προ των πυλών;

Παράλληλα, τονίζουν ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν, νέα, αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί αυτή η τάση.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνει αυτό, παραμένουν.

Το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, κ. Κωνσταντίνου και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησαν το πρωί της Τετάρτης (05/08) στο Open TV για το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων τη νέα χρονιά.

Μεταξύ άλλων τέθηκε το ζήτημα της χρήσης μάσκας από τους μαθητές αλλά και η εκ περιτροπής παρακολούθηση των μαθημάτων.

Δείτε όσα ανέφεραν στο παραπάνω βίντεο

«Αν συνεχίσουμε με κρούσματα τότε...» - Δραματική έκκληση από την Αθηνά Λινού

Δραματική είναι η έκκληση, που απηύθυνε η Αθηνά Λινού σχετικά με τον κορωνοϊό, με την καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών να επισημαίνει πως αν συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα, τότε ίσως να μην πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, τα στοιχεία για την εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία τις τελευταίες μέρες, αν και τελευταία προέκυψαν ενθαρρυντικά στοιχεία για τη θεραπεία του ιού.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM, η κα Λινού είπε ότι «σήμερα ίσως τα πράγματα να είναι λίγο πιο ανησυχητικά γιατί το Μάρτιο είχαμε μεν κρούσματα αλλά δεν ήταν τόσο διάσπαρτα. Τώρα έχουμε διάσπαρτα κρούσματα σε όλη τη χώρα και μεγάλη κινητικότητα στον πληθυσμό».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «αυτή τη στιγμή το “όπλο” του lockdown δεν υπάρχει, επομένως μας μένουν πολύ λίγα όπλα τα οποία πρέπει επειγόντως να χρησιμοποιήσουμε για να μπορέσουμε ξανά να ελέγξουμε την κατάσταση».

Η κα Λινού είπε ακόμη ότι «αν συνεχίσουμε να έχουμε κρούσματα θα προσπαθούσα να μην ανοίξω τα σχολεία. Θα φρόντιζα να βρω κονδύλια για να δώσω σε κάθε παιδί ένα τάμπλετ και θα έβρισκα τρόπο με τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου να έχουν όλοι διαδίκτυο, αν είναι δυνατόν δωρεάν».

«Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε να αραιώσουμε τα παιδιά… Φαίνεται ότι τα παιδιά κάτω των 10 [ετών] μεταδίδουν λίγο λιγότερο, τα μεγαλύτερα μεταδίδουν όσο και οι ενήλικες. Μάσκες στα μεγάλα παιδιά; Είναι δύσκολο, αλλά δεν βλέπω ότι θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε κανονικά», δήλωσε επίσης η κα Λινού.

Ζήτησε ακόμη για τις βιομηχανίες, «αν ήταν δυνατόν μαζί με όλες τις επιδοτήσεις που δίνει το κράτος» να δοθεί και «μια επιδότηση μάσκας για τον χώρο εργασίας, να την παίρνουν όλοι δωρεάν».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share