Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη για το 2021

Δείτε αναλυτικά για όλα τα μαθήματα σε ΓΕΛ και Εσπερινά

23 Ιουλίου 2020 15:50
Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη για το 2021
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Γνωστή έγινε η εξεταστέα ύλη για το 2021 στις Πανελλαδικές εξετάσεις, την ίδια ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα των φετινών εξετάσεων, με το Υπουργείο Παιδείας να την παρουσιάζει στο ΦΕΚ.

Η ύλη αυτή αφορά μαθητές ΓΕΛ και Εσπερινών Λυκείων. Όπως αναφέρεται για τη Νεοελληνική Γλώσσα, οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε δραστηριότητες και να απαντούν σε ερωτήματα/ ερωτήσεις που απορρέουν από κείμενα που αναφέρονται σε κάποιον ή κάποιους από τους θεματικούς άξονες, όπως αυτοί ορίζονται στο Πρόγραμμα Σπουδών.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται:

να κατανοούν τη γλωσσική μορφή των κειμένων και τα κειμενικά τους χαρακτηριστικά, τη σχέση που έχει η γλώσσα και η οργάνωση του κειμένου με την περίσταση και τον σκοπό της επικοινωνίας,
να ερμηνεύουν και να προσεγγίζουν κριτικά τα κείμενα με στόχο τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο αναπαριστώνται ιδέες, αντιλήψεις, προκαταλήψεις για τον άνθρωπο, την κοινωνία και τον κόσμο,
να συγκρίνουν κείμενα ως προς τις δύο προηγούμενες διαστάσεις με στόχο τον εντοπισμό ομοιοτήτων και διαφορών μεταξύ των κειμένων ως προς τη γλώσσα, το μέσο, τους σημειωτικούς τρόπους, το κειμενικό είδος, τις αναπαραστάσεις της πραγματικότητας, τον τρόπο προσέγγισης του θέματος κ.λπ.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ.

Ο αστυνομικός που "έσκισε" στις Πανελλήνιες 2020 - Έγραψε 18.495 μόρια

Ένας αστυνομικός από την Κρήτη στις Πανελλήνιες 2020, κατάφερε να γράψει 18.495 μόρια, και έτσι θα εκπληρώσει το όνειρο του, μιας και περνάει στις ιατρικές σχολές.

Ο λόγος για τον Υπαστυνόμο Α' Γεώργιο Γιαννόπουλο, Υποδιευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και Αν. Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου. Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα ekriti.gr ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ κατάφερε να συγκεντρώσει 18.495 μόρια, και εδώ θα δείτε και την κοπέλα που κατάφερε να αγγίζει σχεδόν τα 20.000 μόρια.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση των Αστυνομικών, συγχαίρει τον Αξιωματικό για την επιτυχία του και του εύχεται καλή σταδιοδρομία.

Η ανακοίνωση της ΕΑΣΥ Λασιθίου:

Νιώθουμε την ανάγκη να συγχαρούμε τον Υπαστυνόμο Α΄ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο, Υποδ/ντη της Υπον/νσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και Αν. Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου για την προσπάθεια και την επιτυχία του στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020 καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει 18.495 μόρια που του ανοίγουν τον δρόμο ακόμα και για τις Ιατρικές Σχολές. Τέτοιες ενέργειες καταδεικνύουν το υψηλό επίπεδο των αστυνομικών που υπηρετούν στον Νομό Λασιθίου καθώς επίσης δίνουν κίνητρο και σε επόμενους να ακολουθήσουν . Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία .

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share