Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022

Πανελλαδικές 2020: Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία και Οικονομία

Δείτε αναλυτικά

26 Ιουνίου 2020 10:22
Πανελλαδικές 2020: Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία και Οικονομία
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με Χημεία και Οικονομία ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 σήμερα για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων σε ό,τι αφορά τα βασικά μαθήματα.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που έχουν επιλέξει το νέο σύστημα και ανήκουν στις Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας εξετάστηκαν στη Χημεία. Στην Οικονομία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι με το νέο σύστημα που ανήκουν στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα και ανήκουν στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών εξετάστηκαν στη Χημεία, ενώ στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Τα θέματα σε Χημεία, Οικονομία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Λίγο μετά τις 10:00, το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τα θέματα σε Χημεία, Οικονομία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Τα θέματα στα μαθήματα με το νέο σύστημα:

Δείτε εδώ τα θέματα στη Χημεία

Δείτε εδώ τα θέματα στην Οικονομία

Τα θέματα στα μαθήματα με το παλαιό σύστημα:

Δείτε εδώ τα θέματα στη Χημεία για τα Ημερήσια Λύκεια

Δείτε εδώ τα θέματα στη Χημεία για τα Εσπερινά Λύκεια

Δείτε εδώ τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τα Ημερήσια Λύκεια

Δείτε εδώ τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας για τα Εσπερινά Λύκεια

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πάνω από 100.000 οι υποψήφιοι - Αύξηση για όσους προέρχονται από ΕΠΑΛ

Γνωστό έγινε το πόσοι θα είναι οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020, με την αύξησή τους, μάλιστα, να είναι εντυπωσιακή, φτάνοντας κοντά στους 18.000.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αναμένεται να εξεταστούν συνολικά πάνω από 100.000 υποψήφιοι. Πιο συγκεκριμένα, 82.159 υποψήφιοι από Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις, εκ των οποίων το 80,49% επέλεξε να εξεταστεί με το φετινό σύστημα. Το 9,51% είναι απόφοιτοι προηγούμενων ετών και επέλεξαν να εξεταστούν με το προηγούμενο σύστημα.

Για όσους θα εξεταστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή το «σύστημα Γαβρόγλου», το οποίο θα ισχύσει για πρώτη φορά φέτος, τα μαθήματα δε θα έχουν συντελεστή βαρύτητας.

Παράλληλα, όσοι ανήκουν στην Ομάδα Προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και όχι των Λατινικών, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε τα SOS για Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Αυξήθηκαν οι υποψήφιοι από ΕΠΑΛ

Μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε φέτος στους υποψηφίους από τα Επαγγελματικά Λύκεια, με τον αριθμό τους να «αγγίζει» τους 18.000.

Ουσιαστικά, καταγράφεται μία προτίμηση των μαθητών προς τα ΕΠΑΛ αντί των ΓΕΛ, η οποία αποδίδεται στην αύξηση του αριθμού των θέσεων που μπορούν να διεκδικήσουν στα ΑΕΙ οι μαθητές των ΕΠΑΛ.

Με νέους κανόνες οι Πανελλαδικές φέτος

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, η χρήση μάσκας από τους υποψηφίους είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες.

Σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων, ενώ το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται. Ο συνωστισμός πρέπει να αποφεύγεται και να τηρούνται όλοι οι κανόνες ατομικής υγιεινής. Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι εξετάσεις.

Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και θα ολοκληρωθούν στις 26/6 και 30/6 αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων από 1 έως και 13 Ιουλίου.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share