Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Οι Πανελλαδικές πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι…» - Μήνυμα-«βόμβα» από την Νίκη Κεραμέως

Όλα όσα είπε

20 Απριλίου 2020 11:52
«Οι Πανελλαδικές πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι…» - Μήνυμα-«βόμβα» από την Νίκη Κεραμέως
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύντομα αναμένεται να έρθουν οι ανακοινώσεις για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και τα μέτρα, που θα ληφθούν για την εκπαίδευση, σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, που ανέφερε στον ΣΚΑΪ μέχρι πότε πρέπει να έχουν τελειώσει οι εξετάσεις. Η ίδια, μάλιστα, πρόσφατα έκανε μια σπουδαία δήλωση για το άνοιγμα των σχολείων.

Η Υπουργός Παιδείας τόνισε πως «τα στοιχεία έως τώρα είναι αισιόδοξα. Τώρα που μιλάμε οι ειδικοί αναλύουν, συλλέγουν τα δεδομένα για να δουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει ως τώρα έχουν αποδώσει καρπούς. Θα περιμένουμε τα δεδομένα και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για την επόμενη ημέρα. Όταν βγούμε από την καραντίνα θα είμαστε σε μία καθημερινότητα διαφορετική», και εξήγησε ότι βασική προτεραιότητα είναι οι Πανελλαδικές να διενεργηθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις κανονικές ημερομηνίες.

«Οι Πανελλαδικές είναι βασική μας προτεραιότητα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να γίνουν και να γίνουν όσο πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες δηλαδή να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εδώ και πολλές εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας έχει καταστρώσει σχέδια για τις διάφορες πιθανότητες», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

Για τα πανεπιστήμια επανέλαβε ότι δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο, καθώς το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές δομές. Αναφέρθηκε στα δίδακτρα των ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης και εξήγησε ότι με βάση την υπουργική απόφαση για όσες υπηρεσίες δεν εκτελούνται δεν μπορούν να πληρώνονται π.χ. μεταφορά και σίτιση μαθητών. Επίσης, στον βαθμό που μία δομή δεν κάνει καθόλου τηλεκπαίδευση, δεν μπορεί να εισπράττει χρήματα.

Πανελλήνιες εξετάσεις: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες έναρξης - Τι δήλωσε η Υπουργός Παιδείας

Δύο πιθανές ημερομηνίες για την έναρξη της διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας, υπό τις ανάλογες συνθήκες προστασίας των μαθητών φυσικά, τον τρόπο διεξαγωγής τους μπορείτε να δείτε εδώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τάξεις με 20-22 παιδιά θα σπάσουν σε τρία τμήματα 7-8 μαθητών, ώστε να υπάρχουν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Μέχρι τις 15 Ιουνίου, τα παιδιά θα κάνουν μαθήματα στα μόνο πανελλαδικώς εξεταζόμενα και όχι στα γενικής. Ενώ, οι πιθανές ημερομηνίες έναρξης των Πανελληνίων εξετάσεων είναι η 22η ή η 29η ημέρα του Ιουνίου.

Παράλληλα, προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, του Γυμνασίου και ειδικά για τα παιδιά του Δημοτικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπουργείο Παιδείας θα ήθελε μια παράταση του σχολικού έτους έως τις 30 Ιουνίου, ωστόσο σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό στο τραπέζι είναι ανοιχτό το σενάριο για έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς νωρίτερα.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share