Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έτσι θα γίνουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις - Αναλυτικά ο τρόπος διεξαγωγής τους

Προσοχή!

10 Απριλίου 2020 11:20
Έτσι θα γίνουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις - Αναλυτικά ο τρόπος διεξαγωγής τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά το «ψαλίδι» στην ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις , το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για την διεξαγωγή τους.

Όπως είπε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως οι Πανελλήνιες θα γίνουν κανονικά αλλά πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», έρχονται αλλαγές στις Πανελλήνιες και στον τρόπο διεξαγωγή τους. Συγκεκριμένα, θα εξετάζεται μόνο ένα μάθημα από μία μόνο κατεύθυνση την ημέρα προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός ενώ υπάρχει πρόβλεψη για 5 έως 8 μαθητές ανά αίθουσα.

Σήμερα Παρασκευή, συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή για το θέμα της αναστολής λειτουργίας των σχολείων. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι «προφανώς θα υπάρξει παράταση» και πως το υπουργείο θα πρέπει να λάβει μέτρα για μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους και την μείωση της διάρκειας της διδακτέας ώρας, «ώστε να γίνουν πιο εντατικά τα μαθήματα».

Αυτή είναι η ύλη των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων!

Γνωστή έγινε η ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020, με το Υπουργείο Παιδείας να την αναλύει στην ανακοίνωσή του, καθώς την προσάρμοσε λόγω όσων συμβαίνουν με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως τονίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων. Επισυνάπτονται οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις. Δείτε τι ανέφερε νωρίτερα για το θέμα η Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share