Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτή είναι η ύλη των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων!

Συμβαίνει τώρα!

9 Απριλίου 2020 17:04
Αυτή είναι η ύλη των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γνωστή έγινε η ύλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020, με το Υπουργείο Παιδείας να την αναλύει στην ανακοίνωσή του, καθώς την προσάρμοσε λόγω όσων συμβαίνουν με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως τονίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων. Επισυνάπτονται οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις. Δείτε τι ανέφερε νωρίτερα για το θέμα η Νίκη Κεραμέως.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΛ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΛ

Έτσι ήθελαν να ευχαριστήσουν την Νίκη Καραμέως για την μέριμνα των μαθητών που δεν έχουν υπολογιστές

Αυτό είναι το δημόσιο ευχαριστώ στην Νίκη Καραμέως για την μέριμνα των μαθητών που δεν έχουν υπολογιστές

Ήταν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, 6 Απριλίου όταν η μητέρα μιας μαθήτριας της Γ’ Λυκείου από κάποιο χωριό, είκοσι λεπτά έξω από την Έδεσσα, τηλεφωνεί στον δικηγόρο Αντώνη Ξυλουργίδη. Του λέει ότι η οικογένειά της δεν έχει τα χρήματα προκειμένου να αγοράσει υπολογιστή ώστε η κόρη της να μπορεί να παρακολουθεί διαδικτυακά τα μαθήματα του σχολείου και πως στο σπίτι τους δεν υπάρχει καν σύνδεση. Του επισημαίνει ότι η μικρή θέλει να διαβάσει, θέλει να πετύχει και να αλλάξει τη ζωή της αλλά η όλη κατάσταση ισούται για εκείνους με ανυπέρβλητο εμπόδιο. Ωστόσο δείτε τα νεότερα νέα και για τις Πανελλαδικές.

«Όταν δέχθηκα το τηλεφώνημα από τη μητέρα της μαθήτριας αντιλήφθηκα την ασάλευτη πραγματικότητα του χάσματος… Απομακρυσμένο χωριό, χωρίς υπολογιστή, χωρίς ίντερνετ και σε λίγους μήνες Πανελλαδικές. Μία απόγνωση για το μέλλον ενός παιδιού. Τι είναι άραγε δίκαιο και τι όχι;», λέει η κ. Ξυλουργίδης και συνεχίζει: «Αισθάνθηκα πως μέσα σε αυτή τη δύσκολη και έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα δεν πρέπει να ξεχνάμε τους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή έστω ένα τάμπλετ καθώς και τα παιδιά που δεν έχουν καν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σκέφτηκα ότι η ψηφιακή επανάσταση είναι θεμιτή πλην όμως, πρέπει να υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας για όσους έμειναν πίσω, τους μη προνομιούχους. Εκεί φαίνεται ο πολιτισμός και η δύναμη ενός κράτους. Κάπως έτσι και χωρίς να το πολυσκεφτώ κάθισα και συνέταξα αμέσως μία επιστολή και την απέστειλα ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Παιδείας».

Η άμεση ανταπόκριση του υπουργείου Παιδείας

Την επόμενη κιόλας ημέρα ο κ. Ξυλουργίδης ενημερώνεται ότι η αρμόδια Υπουργός κ. Κεραμέως δια του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης, κίνησε την διαδικασία για την καταγραφή των αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών σε μαθητές και μαθήτριες που δεν διαθέτουν εξοπλισμό και ζητά με ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφο προς τις αρμόδιες Α-Β´ διευθύνσεις εκπαίδευσης ανά την χώρα υπηρεσιακά έως την Πέμπτη 09-04-2010 να ενημερωθεί το Τμήμα Μελέτης Εξοπλισμού και Προμηθειών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τις υπάρχουσες ανάγκες.

«Μετά την τόσο άμεση ανταπόκριση της Υπουργού νιώθω ευγνώμων και χαρούμενος. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα παιδί χωρίς πρόσβαση στη γνώση. Έτσι μετριάζουμε τον πόνο και τις απώλειες συνειδητοποιώντας την ποιότητα του αυτονόητου, τι μας λείπει, κρατώντας το τιμόνι του εαυτού μας. Οι κόποι μας δεν πήγαν χαμένοι, λίγο-λίγο κι όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε τις μάχες», λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος Έδεσσας και συνεχίζει: «Τώρα η μαθήτρια της Γ’ λυκείου από το απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας όπως και εκατοντάδες παιδιά με οικονομική ανάγκη που δεν έχουν δεδομένη την ηλεκτρονική συσκευή θα προμηθευτούν από μία και το όνειρο της πρόσβασης στην ηλεκτρονική πληροφορία, στο μάθημα, στη διδασκαλία και σ’ ένα καλύτερο αύριο θα γίνουν πράξη. Η πανδημία έφερε πιο κοντά τους ανθρώπους, οφείλουμε να είμαστε χρήσιμοι ο ένας για τον άλλον, αλληλεγγύη χωρίς βοήθεια στον συνάνθρωπο δεν νοείται. Ευχαριστώ δημόσια την κ. Κεραμέως για την άμεση ανταπόκριση της σε ένα δίκαιο και εύλογο αίτημα. Είναι από τις στιγμές που λες...ΑΞΙΖΕΙ να μάχεσαι!».

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share