Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πανελλαδικές 2020: Με ύλη Μαρτίου θα εξεταστούν οι μαθητές

Τι ισχύει;

8 Απριλίου 2020 10:08
Πανελλαδικές 2020: Με ύλη Μαρτίου θα εξεταστούν οι μαθητές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μείωση της ύλης έρχεται σύντομα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020, με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να τονίζει πως θα ανακοινωθεί λίγο πριν από το Πάσχα.

Διαβεβαίωσε επίσης, μέσω του Alpha, ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια και όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία». Στο ερώτημα αν θα ανοίξουν και πάλι τον Σεπτέμβριο απάντησε: «Δεν έχω αυτή την στιγμή τέτοιο σενάριο. Οι ειδικοί θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εκείνοι θα μας δώσουν οδηγίες έτσι ώστε να λάβουμε τις αποφάσεις μας».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα εξεταστούν στην ύλη που διδάχθηκε στις σχολικές αίθουσες μέχρι τις 11 Μαρτίου οπότε και έκλεισαν τα σχολεία. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξεταστέα ύλη.

Κι αυτό, γιατί τα σχολεία έχουν καλύψει σχεδόν όλα τον ίδιο όγκο ύλης. Δείτε και τι ισχύει με τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων.

Για τον τρόπο που θα γίνουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις οι οποίες τοποθετούνται στα μέσα Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου, το ιατρικό επιτελείο θα ορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις.

Δηλαδή πόσοι υποψήφιοι θα είναι σε κάθε αίθουσα και ποια θα είναι η διάταξη των θέσεων με βάση τις αποστάσεις ασφαλείας, πόσοι διδάσκοντες θα επιτηρούν, αν τυχόν προκριθεί να μην εξετάζονται οι μαθητές όλοι την ίδια ημέρα.

Επίσης, θα πρέπει να αποφασισθεί πως θα γίνεται η μετακίνηση των μαθητών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο παίρνουν μέρος στις Πανελλαδικές περίπου 90.000 μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Σπουδαία κίνηση του Δήμου Γλυφάδας: Δίνει 200 tablet σε μαθητές που δε συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Δήμος Γλυφάδας, ο οποίος χθες (7/4) παρέλαβε με απολύτως αξιόπιστη και στοχευμένη διαδικασία 200 tablet, τα οποία θα δοθούν στους μαθητές που τα χρειάζονται για να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση.

«Ξεκινάμε από σήμερα κιόλας τη διανομή των tablet στους μαθητές της πόλης μας. Κανένα παιδί δεν θα μείνει μόνο του, κανένα παράθυρο γνώσης δεν θα μείνει κλειστό», δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, και ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά την εταιρεία Πληροφορικής ACTIVE και τον Πρόεδρό της Γιάννη Στασινόπουλο για τη δωρεά των τελευταίας τεχνολογίας tablet, μάρκας Lenovo. Δείτε και τα τελευταία σενάρια, που ισχύουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι ανάγκες εντοπίζονται με διαδικασία που δεν επιδέχεται της παραμικρής αμφισβήτησης ως προς την αξιοπιστία της. Τα tablet θα φθάσουν στα χέρια των μαθητών που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, ώστε να μην είναι αποκομμένοι από τη μαθησιακή διαδικασία.

Ο Δήμος Γλυφάδας σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων της πόλης -οι οποίοι έχουν ήδη διαπιστώσει ποια παιδιά δεν μπόρεσαν την περασμένη εβδομάδα να συμμετάσχουν στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης- καθώς και με την κοινωνική υπηρεσία, έχει εντοπίσει τις ανάγκες και μεριμνά ώστε να εξελιχθεί απρόσκοπτα η διανομή.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share