Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020

Ριζικές αλλαγές στα σχολεία: Ανατροπή με τις σχολικές εκδρομές!

«Βόμβες» Κεραμέως!

27 Ιανουαρίου 2020 11:43
Ριζικές αλλαγές στα σχολεία: Ανατροπή με τις σχολικές εκδρομές!

Για τις αλλαγές στα σχολεία μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, όπου αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά μέσα από το σχολείο θα δίνεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής. Αλλαγές έρχονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ από φέτος!

Ανέφερε επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε αλλαγή νοοτροπίας για να συνδεθεί η αξιολόγηση με την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.

Σημείωσε ότι στόχος είναι η αποκέντρωση στην παιδεία και πρόσθεσε ότι το σχολείο θα αποφασίζει στο εξής για τις εκδρομές (ψηφίστηκε για δημοτικά θα ακολουθούσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια).

Αναφορικά με τις απουσίες δήλωσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαξε το καθεστώς και τις έκανε αδικαιολόγητες, είναι κάτι που μελετάμε», ενώ σχετικά με τις επιδόσεις, τόνισε πως στόχος είναι να προσμετράται η επίδοση του μαθητή και στις τρεις τάξεις του λυκείου και να μην εξαρτάται μόνο από μία χρονιά.

undefined

«Βασικό μέλημα να δώσουμε είναι στην χώρα μας την θέση που αξίζει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη» πρόσθεσε η υπουργός συμπληρώνοντας πως «στο τέλος Μαρτίου έρχονται αμερικανικά πανεπιστήμια τα οποία ενδιαφέρονται να συνάψουν συνεργασίες με τα ελληνικά πανεπιστήμια».

Επεσήμανε παράλληλα ότι η μείωση φορών θα δώσει ώθηση στην οικονομία προκειμένου να δοθούν κίνητρα για περαιτέρω επενδύσεις ενώ σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα σημείωσε πως δίνουμε διπλωματική μάχη σε όλα τα επίπεδα».

Σχετικά με τα κολέγια τόνισε πως «είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Βασική αρχή της ευρωπαϊκής ένωσης είναι η ελευθερία στην εγκατάσταση των εργαζομένων. Αυτή την βασική αρχή εφαρμόσαμε που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Είναι κάτι που ξεκίνησε το 2010 που πέρασε η σχετική διάταξη, εφαρμόστηκε επί ΝΔ, εφαρμόστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ για 4 συναπτά έτη . Εγώ έβγαλα στην βουλή τουλάχιστον 10 ή 11 προκηρύξεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει με ακριβώς αυτή την ρύθμιση όπως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο».

Υπουργείο Παιδείας: Φοιτητές πολιόρκησαν το κτίριο!

undefined

Φασαρία δημιουργήθηκε το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας, όταν φοιτητές προσπάθησαν να εισβάλλουν διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο.

Δεκάδες φοιτητές, στην προσπάθειά τους να εισβάλλουν στο εσωτερικό του Υπουργείου και να φτάσουν μέχρι την Υπουργό, άρχισαν να σκαρφαλώνουν και να σπρώχνουν τη σιδερένια πόρτα του Υπουργείου, αψηφώντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

Οι φοιτητές ζητούν να μην κατατεθεί νομοσχέδιο που προβλέπει αξιολόγηση, διαγραφές αιωνίων φοιτητών αλλά και διατάξεις που, όπως υποστηρίζουν, εξισώσουν τα πτυχία τους με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων.

Η διαμαρτυρία έληξε μετά από λίγη ώρα, με τους φοιτητές να δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την ίδια ώρα που φοιτητές διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο, κάποιοι άλλοι κάνουν μάθημα στα πανεπιστήμια με μπουφάν και σκουφιά. Πάγος οι αίθουσες στη Νομική.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share