Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΟΑΕΔ: Νέα δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας - Πότε θα πληρωθούν

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

15 Ιανουαρίου 2021 22:10
ΟΑΕΔ: Νέα δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας - Πότε θα πληρωθούν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

ΟΑΕΔ: Νέα δίμηνη παράταση για τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, θέσεις εργασίας για 46.000 ανέργους περιλαμβάνουν 11 προγράμματά του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή του πρώτου μήνα παράτασης για όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο θα δοθεί τον Φεβρουάριο ενώ ο δεύτερος μήνας της παράτασης τον Μάρτιο. Για όσους το επίδομα ανεργίας λήξει τον Φεβρουάριο θα πληρωθούν τον πρώτο μήνα παράτασης τον Μάρτιο και τον δεύτερο μήνα τον Απρίλιο.

Η δίμηνη παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως)
  • Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Στο μεταξύ αυτό το μήνα θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Νοεμβρίου και τον πρώτο μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους λήγει η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου.

Δίμηνη παράταση του ΟΑΕΔ στα επιδόματα ανεργίας

Επίσης τον Φεβρουάριο του 2021 θα πληρωθούν τον δεύτερο μήνα μήνα της δίμηνης παράτασης για όσους ανέργους λήγει η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου 8μηνου του 2020.

Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση αφορά όσους δικαιούχους έληξε ή θα λήξει εντός του Ιανουαρίου και δεν έχουν επωφεληθεί της παράτασης που είχε δοθεί τον προηγούμενο χρόνο. Έτσι όσοι άνεργοι έχουν ήδη πάρει δίμηνη παράταση λόγω του ότι το επίδομα ανεργίας έληξε το προηγούμενο έτος δεν δικαιούται να πάρουν άλλη δίμηνη παράταση.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share