Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αύξηση μισθών - Ποιοι οι κερδισμένοι (Video)

Ανάσα!

22 Δεκεμβρίου 2020 08:54
Αύξηση μισθών - Ποιοι οι κερδισμένοι (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αυξάνεται ο μισθός σε 650.000 εργαζομένους μερικής απασχόλησης τόνισε ο σύμβουλος Εργασιακών Θεμάτων, Βασίλης Πρασσάς, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». Ενώ, απαντήσεις για το θέμα που έχει προκύψει με το έκτακτο επίδομα στους ελεύθερους επαγγελματίες, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Πρασσά, από πέρυσι, ξεκίνησε μια διαδικασία μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ και φέτος το καλοκαίρι μειώθηκαν περεταίρω οι ασφαλιστικές εισφορές.

«Και ενώ οι διατάξεις φωτογράφιζαν ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αφορά την πλήρη απασχόληση, αφορά και περίπου 650.000 μερικής απασχόλησης» εξήγησε.

Έτσι, με την μείωση κατά 3% των ασφαλιστικών εισφορών, αυξάνονται οι καθαρές αποδοχές των εργαζομένων της μερικής απασχόλησης, από 5 έως 10 ευρώ μηνιαίως.

Όπως ανέφερε ο ειδικός, από την μείωση των εργοδοτικών εισφορών επωφελείται και ο εργοδότης.

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκίνησε η λειτουργία του myΘέρμανση - Πως γίνονται οι αιτήσεις

Επίδομα θέρμανσης: Με το lockdown να βρίσκεται σε ισχύ αρκετοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με τα επιδόματα τους πότε θα καταβληθούν αλλά και γενικά τι είναι να πάρουν από αυτά. Επίσης άνοιξε η πλατφόρμα για τους επαγγελματίες και αγρότες του e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας myΘέρμανσης όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις εκεί. Επίσης η εφαρμογή Υποβολής/Διαχείρισης Αιτήσεων Έγκρισης απευθύνεται στα Φυσικά Πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.

Μέσω της εφαρμογής αυτής, κάθε Φυσικό Πρόσωπο που είναι υποψήφιο για να εγγραφεί στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για την τρέχουσα περίοδο κατανάλωσης, συμπληρώνει τα αιτούμενα στοιχεία και λαμβάνει άμεση απάντηση για το αποτέλεσμα της αίτησης.

Επίδομα θέρμανσης: Οι δύο εφαρμογές στην πλατφόρμα

Σημειώνεται ότι στην πλατφόρμα υπάρχουν δύο εφαρμογές.

  • Στην πρώτη, με τίτλο «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.
  • Στη δεύτερη, με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ», η οποία θα έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις 24.12.2020, καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.

Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα. Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του taxisnet.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share