Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Επίδομα παιδιού: Πότε αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία δόση

Αναλυτικά

4 Δεκεμβρίου 2020 07:24
Επίδομα παιδιού: Πότε αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία δόση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετοί αναρωτιούνται πότε θα γίνει η καταβολή για το επίδομα του παιδιού όπου και υπάρχει τελικά απάντησησ σε αυτό το ερώτημα όπου θα "λύσει" τις απορίες για όσους το δικαιούνται. Επίσης δείτε ποιοι γιατροί και νοσηλευτές δικαιούνται το επίδομα Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα με απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, η τελευταία δόση του επιδόματος παιδιού θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων εκτάκτως πριν την Πρωτοχρονιά, την 31η Δεκεμβρίου, αντί για την 30ή Ιανουαρίου 2021.

Η πληρωμή αφορά το δίμηνο Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα χρήματα θα δοθούν νωρίτερα, λόγω των εορτών, προκειμένου οι οικογένειες να μπορούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους και συγχρόνως να τονωθεί η αγορά.

Συνολικά, το έτος 2020, έλαβαν το επίδομα περισσότερες από 885.000 οικογένειες με 1,5 εκατομμύρια παιδιά. Η συνολική ετήσια δαπάνη αναμένεται να φτάσει το 1.040.000.000 ευρώ. Το επίδομα χορηγείται σε δικαιούχους με παιδιά τα οποία υπάγονται σε υποχρεωτική φοίτηση, εφόσον υπάρχει επιβεβαιωμένη εγγραφή τους σε σχολείο και δεν έχουν μείνει στην ίδια τάξη, λόγω μεγάλου αριθμού απουσιών.

Επίσης, στις 31 Δεκεμβρίου, θα δοθεί μαζί με όλα τα μηνιαία επιδόματα και το ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για τις χρονιές 2019 και 2020.

Κορωνοϊός: Ανατροπή-σοκ στο επίδομα για τον Δεκέμβριο

Ανατροπή-σοκ υπάρχει για το επίδομα του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο, αφορώντας όσους εργαζόμενους και επιχειρήσεις έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας, καθώς αυτό θα βρεθεί στα 534 ευρώ αντί για τα 800.

«Από την 1η Δεκεμβρίου 2020 έως και την 7η Δεκεμβρίου 2020, για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας για το μήνα Δεκέμβριο 2020, συνεχίζουν να ισχύουν τα οριζόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με ΦΕΚ Β΄ 5246/26.11.2020 ανά ΚΑΔ, όπως αυτά καθορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών και ίσχυαν για το μήνα Νοέμβριο, με επιμέτρηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στο ποσό των 534 ευρώ», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας προς ενημέρωση των εργαζομένων και των εργοδοτών, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου οι δηλώσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Δεκέμβριο αρχίζουν στις 8 Δεκεμβρίου 2020.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share