Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τέλος η αποζημίωση των 800 ευρώ από την κυβέρνηση: Τι ποσό θα δώσει για τον Δεκέμβριο;

Διαβάστε αναλυτικά!

30 Νοεμβρίου 2020 09:26
Τέλος η αποζημίωση των 800 ευρώ από την κυβέρνηση: Τι ποσό θα δώσει για τον Δεκέμβριο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μείωση της ειδικής αποζημίωσης για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο φαίνεται πως είναι έτοιμη να ανακοινώσει η κυβέρνηση με το μέγιστο ποσό να φτάνει τα 534 ευρώ.

Ρεπορτάζ του OPEN, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, αναφέρει πως η ειδική αποζημίωση για τον τελευταίο μήνα του έτους δεν θα είναι 800 ευρώ, αλλά 534. Επιστρέφει, δηλαδή, το ποσό βάσης, που υπήρχε έως και τον Οκτώβριο. Αυτό μεταφράζεται και 17,8 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Άρα, για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος που θα τεθεί σε αναστολή από 1-13 Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβει για τον Δεκέμβριο ποσό ειδικής αποζημίωσης 231 ευρώ, όπως παγίως συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως εκκρεμεί η πληρωμή των εργαζόμενων σε πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ για τον μήνα Νοέμβριο. Οι δηλώσεις των αναστολών από πληττόμενες για τον Νοέμβριο επιχειρήσεις συνεχίζονται έως 7 Δεκεμβρίου, ενώ η πληρωμή των ειδικών αποζημιώσεων που θα υπολογιστούν με βάση τα 800 ευρώ, θα γίνει μετά τις 7 Δεκεμβρίου και έως τις 21 Δεκεμβρίου, πιθανότατα στις 11 Δεκεμβρίου.

Έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους - Ποιοι οι δικαιούχοι

Στην εκπομπή "ΜΕGA Σαββατοκύριακο" μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας ότι αύριο και μεθαύριο θα πιστωθεί έκτακτο επίδομα για 105.000 συνταξιούχους. Παράλληλα, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, πληρώνονται οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΑ επιδόματα και παροχές.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο όφελος που θα έχουν επιχειρήσεις και μισθωτοί από αρχές Ιανουαρίου και στα σχέδια της κυβέρνησης για τις αναστολές εργασίας και τα αναδρομικά των κληρονόμων.

Αναφορικά με την έκτακτη ενίσχυση, ο υπουργός τόνισε πως από την Δευτέρα το απόγευμα με εμβόλιμη πληρωμή, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 105.818 συνταξιούχων το ποσό που εκκρεμεί από τον Μάιο του 2019.

Οι οφειλές σχετίζονται με το έκτακτο βοήθημα του 2019, "αυτό που είχαμε χαρακτηρίσει ως "επίδομα κάλπης” γιατί ήταν ακριβώς πριν τις εκλογές" σημείωσε ο κ. Βρούτσης συμπληρώνοντας "καταφέραμε και αποκαθιστούμε και αυτήν την αδικία".

Ο υπουργός επιπροσθέτως τόνισε ότι οποιαδήποτε εκκρεμότητα βασάνιζε τους συνταξιούχους πρέπει να κλείσει, με στόχο μέχρι τέλος Απριλίου 2021 να μην υπάρχουν οφειλόμενα.

Αύριο τα ποσά θα πιστωθούν εμβόλιμα στους λογαριασμούς και δεν χρειάζεται καμία αίτηση από τους συνταξιούχους. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι μάλιστα δεν το γνωρίζουν και θα δουν εκτάκτως τα ποσά στους λογαριασμούς τους.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share