Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ανατροπή-σοκ στο επίδομα για τον Δεκέμβριο

Σας αφορά!

1 Δεκεμβρίου 2020 00:37
Κορωνοϊός: Ανατροπή-σοκ στο επίδομα για τον Δεκέμβριο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ανατροπή-σοκ υπάρχει για το επίδομα του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο, αφορώντας όσους εργαζόμενους και επιχειρήσεις έχουν μπει σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας, καθώς αυτό θα βρεθεί στα 534 ευρώ αντί για τα 800.

«Από την 1η Δεκεμβρίου 2020 έως και την 7η Δεκεμβρίου 2020, για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας για το μήνα Δεκέμβριο 2020, συνεχίζουν να ισχύουν τα οριζόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με ΦΕΚ Β΄ 5246/26.11.2020 ανά ΚΑΔ, όπως αυτά καθορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών και ίσχυαν για το μήνα Νοέμβριο, με επιμέτρηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στο ποσό των 534 ευρώ», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας προς ενημέρωση των εργαζομένων και των εργοδοτών, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου οι δηλώσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Δεκέμβριο αρχίζουν στις 8 Δεκεμβρίου 2020.

Έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους - Ποιοι οι δικαιούχοι

Στην εκπομπή "ΜΕGA Σαββατοκύριακο" μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας ότι αύριο και μεθαύριο θα πιστωθεί έκτακτο επίδομα για 105.000 συνταξιούχους. Παράλληλα, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, δηλαδή την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, πληρώνονται οι δικαιούχοι από τον ΟΠΕΚΑ επιδόματα και παροχές.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο όφελος που θα έχουν επιχειρήσεις και μισθωτοί από αρχές Ιανουαρίου και στα σχέδια της κυβέρνησης για τις αναστολές εργασίας και τα αναδρομικά των κληρονόμων.

Αναφορικά με την έκτακτη ενίσχυση, ο υπουργός τόνισε πως από την Δευτέρα το απόγευμα με εμβόλιμη πληρωμή, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς 105.818 συνταξιούχων το ποσό που εκκρεμεί από τον Μάιο του 2019.

Οι οφειλές σχετίζονται με το έκτακτο βοήθημα του 2019, "αυτό που είχαμε χαρακτηρίσει ως "επίδομα κάλπης” γιατί ήταν ακριβώς πριν τις εκλογές" σημείωσε ο κ. Βρούτσης συμπληρώνοντας "καταφέραμε και αποκαθιστούμε και αυτήν την αδικία".

Ο υπουργός επιπροσθέτως τόνισε ότι οποιαδήποτε εκκρεμότητα βασάνιζε τους συνταξιούχους πρέπει να κλείσει, με στόχο μέχρι τέλος Απριλίου 2021 να μην υπάρχουν οφειλόμενα.

Αύριο τα ποσά θα πιστωθούν εμβόλιμα στους λογαριασμούς και δεν χρειάζεται καμία αίτηση από τους συνταξιούχους. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι μάλιστα δεν το γνωρίζουν και θα δουν εκτάκτως τα ποσά στους λογαριασμούς τους.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share