Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Φορολοταρία Οκτωβρίου: Έγινε η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ - Δείτε αν κερδίσατε

Ανάσα!

27 Νοεμβρίου 2020 13:25
Φορολοταρία Οκτωβρίου: Έγινε η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ - Δείτε αν κερδίσατε
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η 45ή δημόσια κλήρωση της φορολοταρίας για τις συναλλαγές του Οκτωβρίου 2020 διεξήχθη σήμερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ. Παράλληλα, μία αλληλουχία πέντε διαδοχικών πληρωμών για περισσότερους από μισό εκατομμύριο εργαζόμενους και συνταξιούχους ξεκινάει σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, ενώ τα συγκεκριμένα χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Στις δημόσιες κληρώσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Α.Φ.Μ. και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Φορολοταρία

Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης, μέσα από την ιστοσελίδα aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μετά την είσοδό τους σ’ αυτήν, θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη Δημόσιες Κληρώσεις, και μετά, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο Taxis να μπουν στην ειδική εφαρμογή που περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της κλήρωσης.

Ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.

Για να δείτε αν κερδίσατε δείτε εδώ

Αφορολόγητο: Τι πρέπει να κάνετε με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Νέες πληροφορίες σχετικά με το αφορολόγητο αποκαλύφθηκαν όπου αναφέρεται ποιοι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να υπολογίσουν τις ηλεκτρονικές αποδείξεις. Επίσης δείτε ποιοι μακροχρόνια άνεργοι δικαιούνται το επίδομα των 400 ευρώ.

Συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου έχουν περιθώριο οι φορολογούμενοι να καλύψουν το όριο των ηλεκτρονικών αποδείξεων που υποχρεούνται να συγκεντρώσουν για τη φετινή χρονιά και να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο και την έκπτωση του φόρου.

Σημειώνεται, ότι το ποσό των ηλεκτρονικών αγορών που κάθε φορολογούμενος οφείλει να συγκεντρώσει, είναι το 30% επί του πραγματικού εισοδήματός του με μέγιστο όριο τα 20.000 ευρώ. Όποιος φορολογούμενος δεν καλύψει το συγκεκριμένο όριο θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 22% επί της διαφοράς των αποδείξεων που όφειλε να συγκεντρώσει σε σχέση με εκείνες που συγκέντρωσε.

Στον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος δεν περιλαμβάνονται το ποσό της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, το ποσό της διατροφής που δίδεται από τον φορολογούμενο στον/στην διαζευγμένο/-η σύζυγο ή σε μέρος συμφώνου συμβίωσης ή/και σε εξαρτώμενο τέκνο του, εφόσον αυτό καταβάλλεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Δείτε τι ισχύει για το αφορολόγητο αλλά και τις ηλεκτρονικές αποδείξεις που έχετε.

Ποιοι δεν χρειάζεται να συγκεντρώσουν αποδείξεις

Από την υποχρέωση πραγματοποίησης δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, απαλλάσσονται οι ακόλουθες κατηγορίες φορολογουμένων:

 1. Φορολογούμενοι που ως το τέλος του εκάστοτε φορολογικού έτους έχουν συμπληρώσει το εβδομηκοστό (70ό) έτος της ηλικίας τους.
 2. Άτομα με ποσοστό αναπηρίας ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω.
 3. Όσοι βρίσκονται σε δικαστική συμπαράσταση.
 4. Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης στην Ελλάδα.
 5. Δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην αλλοδαπή, καθώς και φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας που διαβιούν ή εργάζονται στην αλλοδαπή. Στην έννοια της αλλοδαπής περιλαμβάνονται τόσο οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ., όσο και οι τρίτες χώρες.
 6. Ανήλικοι που υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
 7. Οι υπηρετούντες την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία.
 8. Φορολογούμενοι που κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους.
 9. Ως τουριστικοί τόποι ορίζονται όσοι περιλαμβάνονται στο π.δ. 899/1976, όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 664/1977.
 10. Οι φορολογούμενοι που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).
 11. Οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας νοσηλείας (πέραν των έξι (6) μηνών).
 12. Όσοι διαμένουν σε οίκο ευγηρίας και σε ψυχιατρικό κατάστημα.
 13. Οι φυλακισμένοι.
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share