Έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα: Πότε θα δοθεί και σε ποιους (Video)

Ακόμη και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών, το οποίο προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής μόλις χθες.
Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Ο ίδιος έκανε λόγο για μία πρόσθετη ενίσχυση, η οποία θα αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν καλυφθεί με μέτρα στήριξης, αν και έχουν δεχθεί πλήγμα. Επίσης, τις ημερομηνίες πληρωμής του επιδόματος των 800 ευρώ γνωστοποίησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Σε ερώτημα για τους μακροχρόνια ανέργους, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε πως πρόκειται για κατ’ εξοχήν κομμάτι των ευάλωτων νοικοκυριών. Για τους καλλιτέχνες, είπε ότι το μητρώο προχωρά και θα προχωρήσει στην καταβολή της στήριξης το Υπουργείο Εργασίας.
«Έχουμε βοηθήσει ως τώρα την κοινωνία, την οικονομία και τις επιχειρήσεις που πλήττονται», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι αναμένεται δυναμική ανάκαμψη από τα μέσα του επόμενου χρόνου και μετά.
«Με τη βοήθεια και των χρημάτων του ταμείου ανάκαμψης που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των απωλειών της κρίσης, αλλά και των πολλών επενδύσεων που ετοιμάζονται», τόνισε.
«Θα πάμε σε μία πολύ καλύτερη εποχή αλλά θέλει σύνεση και σωφροσύνη μέχρι να τελειώσει ο διάολος που λέγεται κορωνοϊός», υπογράμμισε.
Για τα τέλη κυκλοφορίας, δεν απέκλεισε αλλά είπε πως «δεν το έχουμε συζητήσει», αναφερόμενος σε ερώτημα περί πιθανής μείωσης λόγω του lockdown.
«Τα δημοσιονομικά πρέπει να διατηρηθούν σε μία λογική κατάσταση για την επόμενη μέρα», ανέφερε, μιλώντας για μία ισορροπία κατά την παροχή μέτρων στήριξης. «Πρέπει να κρατήσουμε αυτή τη λεπτή ισορροπία για να μην μπούμε ξανά ποτέ σε περιπέτειες», είπε.






0 ΣΧΟΛΙΑ