Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Έρχεται νέα πληρωμή - Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας

Σας αφορά!

2 Σεπτεμβρίου 2020 17:30
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Έρχεται νέα πληρωμή - Πότε θα δείτε χρήματα στους λογαριασμούς σας

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 2.796 δικαιούχους, ενώ, λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκε και η ημερομηνία καταβολής του επιδόματος των 534 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 1.163.724 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, που αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων και σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις που πλήττονται σημαντικά κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνών Ιουνίου και Ιουλίου σε 2.796 δικαιούχους.

Ανάσα: Έρχεται νέο επίδομα 800 ευρώ

Ανάσα έρχεται σύντομα από την κυβέρνηση, αφού στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ανεργία, αναμένεται να προσφέρει ένα νέο επίδομα 800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η εν λόγω κίνηση, σε μια πρωτοβουλία για να καταπολεμηθεί η ανεργία, η οποία επιδεινώθηκε και από την «καταρρακωμένη» τουριστική σεζόν, ενώ γνωστό είναι το πότε θα γίνει η νέα πληρωμή για τα 534 ευρώ.

Με βάση τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης προβλέπεται:

- Μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης από 100 σε 50 για το επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα. Έτσι χιλιάδες εποχικοί που φέτος εργάστηκαν όχι σε ολόκληρη την τουριστική σεζόν, θα λάβουν εντέλει το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται για τον χειμώνα (399 ευρώ ανά μήνα για 3 μήνες).
- Δίμηνη παράταση του επιδόματος του ΟΕΑΔ (των 399 ευρώ το μήνα) για όσους η επιδότηση ανεργίας τους έληξε εντός του καλοκαιριού. Για όσους δηλαδή έληξε τον Αύγουστο, δικαιούνται τώρα να πάρουν άλλα 2 μηνιαία επιδόματα (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) σε δύο δόσεις. Ομοίως και εκείνοι που έχασαν το δικαίωμα τον Ιούλιο.

Όσον αφορά, εξάλλου, στους ανέργους που ολοκλήρωσαν τη 12μηνη επιδότησή τους εντός του Ιουνίου, αναμένεται να λάβουν τα 800 ευρώ των 2 μηνιαίων επιδομάτων μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share