Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Έτοιμη για νέα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις η κυβέρνηση

Ποια θα είναι η νέα βοήθεια που θα δώσει;

18 Αυγούστου 2020 11:45
Κορωνοϊός: Έτοιμη για νέα μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις η κυβέρνηση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Έτοιμη για νέα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις απέναντι στις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού ετοιμάζεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, με τον Στέλιο Πέτσα να προχωρά στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας εξετάζονται σενάρια που αφορούν είτε σε επέκταση των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί είτε σε νέα μέτρα με στόχο την ανακούφιση των επαγγελματικών και των εργαζομένων και τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα είναι σε θέση να προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις, ενώ γνωστές είναι οι επιχειρήσεις, όπου πρέπει να φοράμε μάσκα.

Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό των εστιών και εκτίμησε ότι μετά την επιτυχημένη αντίδραση στην πρώτη φάση της πανδημίας, υπήρξε μια χαλάρωση, κυρίως στους νέους. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα την κατάσταση.

Ερωτηθείς για τη νέα σχολική χρονιά, ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σενάρια για τη λειτουργία τους. Είτε με εκ περιτροπής λειτουργία, είτε με καθολική λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας.

Σχετικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η συζήτηση για κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Αναφορικά με τη στάση της Γερμανίας και την αντίδρασή της για επιβολή κυρώσεων, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι η γερμανική προεδρία θα πρέπει να σταθμίσει τα δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Τέλος, ο κ. Πέτσας αποκάλυψε ότι παρά την ακύρωση της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει από τη Θεσσαλονίκη έναν απολογισμό των όσων έχουν υλοποιηθεί τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης και θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share