Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Οριστικό: Τότε θα δείτε τα χρήματα του κράτους στους λογαριασμούς σας από το πρόγραμμα «Συν-εργασία»

Σας αφορά!

12 Ιουλίου 2020 12:40
Οριστικό: Τότε θα δείτε τα χρήματα του κράτους στους λογαριασμούς σας από το πρόγραμμα «Συν-εργασία»
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Follow us on Google News

Οριστικό είναι το πότε θα κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των μισθωτών, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-εργασία» της Κυβέρνησης, με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Εργασίας να «δείχνει» το διήμερο 16-17 Ιουλίου.

Με βάση το ίδιο χρονοδιάγραμμα, από την πλευρά τους οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες θα πρέπει μέχρι και μεθαύριο, Δευτέρα 13 Ιουλίου, να υποβάλουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» τις δηλώσεις ένταξης των εργαζομένων που έχουν επιλέξει και έχουν εντάξει στον μηχανισμό για τον μήνα Ιούνιο. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να πιστωθούν τα ποσά που αναλογούν στους μισθωτούς τους για τον προηγούμενο μήνα στα τέλη της εβδομάδας, που ξεκινά από αύριο, ενώ πρόσφατα η Κυβέρνηση ανέτρεψε τα δεδομένα για το πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Εργασίας, η μείωση (έως και 50%) του ωραρίου απασχόλησης των μισθωτών που επιλέγουν οι εργοδότες τους μπορεί να υπολογιστεί ανά εβδομάδα, ανά μήνα, ανά 15ήμερο ή όπως αλλιώς εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του εργοδότη.

Αναλυτικότερα, στις υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες πρέπει μέχρι αύριο να υποβάλουν οι εργοδότες για τον μήνα Ιούνιο πρέπει να δηλώνουν τα εξής:

- Τις μηνιαίες, δηλωθείσες μεικτές αποδοχές του μισθωτού με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και τις αντίστοιχες μηνιαίες καθαρές αποδοχές του.
- Tις καταβαλλόμενες αποδοχές κατά τον μήνα ένταξής του μισθωτού στον μηχανισμό με βάση τις μειωμένες ώρες εργασίας.
- Τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και την τράπεζα πληρωμής της μισθοδοσίας του μισθωτού που έχει ενταχθεί στον μηχανισμό.

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές - Ποιοι οι δικαιούχοι

Από την Πέμπτη, 16 Ιουλίου έως στα τέλη του μήνα θα καταβληθεί το επίδομα των 534 ευρώ σε πολλούς εργαζόμενους. Επίσης, εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες για τις πληρωμές των επιδομάτων.

Αναλυτικά:

  • Την Πέμπτη, 16 Ιουλίου αναμένεται να αρχίσουν οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού που φτάνει έως και τα 534 ευρώ για τον Μάιο, ενώ οι καταβολές της ειδικής αποζημίωσης του Ιουνίου θα αρχίσουν στα μέσα Ιουλίου για τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά τη 1η Ιουνίου και θα γίνονται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και τις αρχές Αυγούστου.
  • Το διήμερο 27-28 Ιουλίου θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των έως 534 ευρώ στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν απαιτείται να προβούν σε δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ IBAN)
  • Στα τέλη Ιουλίου τη σκυτάλη θα πάρουν οι μισθωτοί σε αναστολή στις επιχειρήσεις εστίασης, πολιτισμού, αθλητισμού, μεταφορών, τουρισμού καθώς και οι εποχικοί που επαναπροσλήφθηκαν.
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share