Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

Επιδόματα: Όλες οι ημερομηνίες για τις πληρωμές (Video)

Δείτε αναλυτικά

3 Ιουλίου 2020 11:17
Επιδόματα: Όλες οι ημερομηνίες για τις πληρωμές (Video)
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Πως θα λάβουν τα επιδόματα της κυβέρνησης οι εποχικοί υπάλληλοι και τι θα γίνει με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία». Επίσης, ανατροπή είχαμε με το επίδομα των 534 ευρώ

Οι εποχικοί υπάλληλοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης και η επιχείρηση που εργάζονταν πέρυσι παραμένει κλειστή, θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο supportemployees.services.gov.gr από τις 7 Ιουλίου. Οι πληρωμές αναμένονται από 15 έως 20 Ιουλίου και το επίδομα είναι της τάξης των 534 ευρώ.

Οι εποχικοί υπάλληλοι, των οποίων οι επιχειρήσεις άνοιξαν αλλά βρίσκονται σε αναστολή, θα πρέπει να κάνουν την ίδια διαδικασία, αλλά θα πρέπει να έχει προηγηθεί η αίτηση αναστολής από τον εργοδότη.

Για τους εποχικούς υπαλλήλους χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης, προβλέπεται ένα επίδομα ύψους 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Η αίτηση θα γίνει μέσω του gov.gr και η πληρωμή του επιδόματος αναμένεται να γίνει μέχρι τις 15/7.

Επίσης, για σήμερα είναι προγραμματισμένη η καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τις κατηγορίες που δεν το είχαν λάβει τον Απρίλιο, ενώ από χθες το βράδυ ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος ειδικού σκοπού για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τι πρέπει να προσέξετε στις αιτήσεις

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η εργατολόγος Ασπασία Παπαθανασοπούλου υπογράμμισε ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση στοιχείων στις αιτήσεις που υποβάλουν, καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που δεν έλαβαν το επίδομα λόγω λάθους στοιχείων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι καταβολές είναι προγραμματισμένες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, κάτι που σημαίνει πως αν κάποιος δεν το λάβει θα έχει γίνει κάποιο λάθος.

Εν αναμονή των αλλαγών στη «Συν-Εργασία»

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» η κυρία Παπαθανασοπούλου υπογράμμισε ότι με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται να μην «τραβάει» το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών, λόγω της ρύθμισης για τις ασφαλιστικές εισφορές και τη δέσμευση περί μη απόλυσης.

«Περιμένουμε να δούμε αν οι βελτιώσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση θα αλλάξουν το τοπίο γύρω από το πρόγραμμα» συμπλήρωσε η εργατολόγος, υπογραμμίζοντας ότι μέσω του προγράμματος δεν μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις του εργαζόμενου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share