Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μείωση ΦΠΑ σε καφέ, εισιτήρια και θερινά σινεμά - Τι ισχύει για πλοία, αεροπλάνα και μετρό (Video)

Μεγάλη προσοχή

20 Μαΐου 2020 19:01
Μείωση ΦΠΑ σε καφέ, εισιτήρια και θερινά σινεμά - Τι ισχύει για πλοία, αεροπλάνα και μετρό (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του απογευματινού διαγγέλματος προς τον ελληνικό λαό. Παράλληλα στην ανακοίνωση ενός έκτακτου προγράμματος - υπό τον τίτλο «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» - για τη στήριξη «των δυνάμεων της παραγωγής» ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του την Τετάρτη, το οποίο προβλέπει επέκταση του επιδόματος των 534 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις αφορούν τον ΦΠΑ στα εισιτήρια όλων των μέσων μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα, αστικά ΜΜΜ κ.α.) από το 24% στο 13%. Η μείωση θα είναι προσωρινή και θα αφορά το διάστημα το διάστημα των επόμενων πέντε μηνών (έως τον Οκτώβριο).

«Ξέρω τη σημασία που έχει η φθηνότερη μετακίνηση με το λεωφορείο, με το πλοίο ή και με το αεροπλάνο. Και θέλω όσοι μετακινούνται και πάνε διακοπές το καλοκαίρι να το κάνουν με όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μείωση ΦΠΑ στα προϊόντα καφέ

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 13% σ’ όλα τα προϊόντα καφέ, καθώς και στα μη αλκοολούχα ποτά.

Μειώσεις και στα θερινά σινεμά

Αντίστοιχη μείωση θα υπάρξει και για τα εισιτήρια των θερινών σινεμά, με περικοπή του ΦΠΑ από το 24% στο 13%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό πακέτο των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ανεβάζει το ύψος των παρεμβάσεων στην οικονομίας στα 24 δισεκατομμύρια ευρώ.

TAGS
 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share