Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άρση μέτρων: Αυτό είναι το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Δείτε αναλυτικά!

9 Μαΐου 2020 09:12
Άρση μέτρων: Αυτό είναι το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Γνωστό έγινε το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, τα οποία θα ανοίξουν τη Δευτέρα (11/5), όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κύριο Παπαθανάση, ο οποίος ανέλυσε το σχετικό πλάνο στην τελευταία ενημέρωση για τον φονικό ιό, η ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται στις 10:00 πμ εξαιρουμένων των καταστημάτων πώλησης χρωμάτων και λοιπών βιομηχανικών ειδών που επιτρέπεται η λειτουργία τους από τις 7:00 πμ.

Ισχύει η υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ ατόμων και υφίσταται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες.

Παράλληλα, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (εργαζόμενοι και πελάτες) εντός του κυρίως χώρου υπολογίζεται ως εξής:

Για τα καταστήματα επιφάνειας κυρίως χώρου:

-Έως 20τμ: 4 άτομα

-Από 20-100 τμ: 4 άτομα + 1 άτομο ανά 10τμ

-Άνω των 100τμ: 12 άτομα + 1 άτομο ανά 15τμ

Επίσης, σε περίπτωση που το εμβαδόν του καταστήματος υπερβαίνει τα 300τμ και αναπτύσεται σε περισσότερα του ενός επιπέδου ισχύει και το κριτήριο επιπέδων, δηλαδή επιτρέπεται εως 1 άτομο ανά 10τμ ανά όροφο.

Άρση μέτρων: Αυτά είναι τα καταστήματα που ανεβάζουν ρολά στις 11 Μαΐου

Τα ρολά τους είναι έτοιμα να ανεβάσουν χιλιάδες καταστήματα την προσεχή Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων που είχαν επιβληθεί από την κυβέρνηση για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Ενώ, εδώ μπορείτε να δείτε και πότε ανοίγουν ΙΚΕΑ, Jumbo καθώς επίσης και ποιες κατηγορίες εξυπηρετούν τα Public.

Συγκεκριμένα, μετά τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα με ηλεκτρικά και αθλητικά είδη, τα ΚΤΕΟ, τώρα ακόμα περισσότερα καταστήματα είναι έτοιμα να υποδεχθούν ξανά τους πελάτες τους. Πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, που δεν περιλαμβάνονταν στα πρώτα που επέστρεψαν στην κανονικότητα.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που θα ανεβάσουν εκ νέου τα ρολά τους την ερχόμενη Δευτέρα (11/05) είναι οι σχολές οδηγών και τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών -εξαιρουμένων των ΟΠΑΠ play- υπό την προϋπόθεση να μην έχουν τραπεζοκαθίσματα. Να θυμίσουμε ότι τα πολυκαταστήματα θα επαναλειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου.

Άρση μέτρων: «Φρένο» στο άνοιγμα καφέ-εστιατορίων πριν την 1η Ιουνίου - Τα υπαίθρια πάρτι η αχίλλειος πτέρνα (Video)

Άρση μέτρων: Οι εικόνες με τον συγχρωτισμό δεκάδων πολιτών στην Αγία Παρασκευή, στο Παγκράτι, στον Λυκαβηττό, στην Λαμία, στο Βόλο και άλλες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας, όπου καταστήματα εστίασης μετατράπηκαν σε… «take away bars» και στήθηκαν υπαίθρια πάρτι, βάζουν στον «πάγο» στις όποιες σκέψεις να ανοίξει πριν την 1η Ιουνίου ο κλάδος των καφέ-εστιατορίων.

Χαρακτηριστικό ήταν το βράδυ της Τετάρτης, όπου εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε Λυκαβηττό, Παγκράτι και Αγία Παρασκευή. Και αυτό, παρότι λίγες ώρες νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε στείλει ξεκάθαρο μήνυμα εναντίον των πολυάριθμων συναθροίσεων σε υπαίθριους χώρους.

«Γέμισαν» κόσμο Λυκαβηττός και Παγκράτι

Ως εκ τούτου, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο υπαίθριο πάρκινγκ του Λυκαβηττού, εφοδιασμένοι με ποτά και φαγητά. Ίδια η κατάσταση και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, όπου νέοι και νέες από κάθε γειτονιά της Αθήνας είχαν συγκεντρωθεί, πίνοντας το αγαπημένο τους ποτό.

100 άτομα στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη

Λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια, και συγκεκριμένα στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή, περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν για δεύτερη διαδοχική ημέρα – αγνοώντας την απαγόρευση από τις 9.00 το βράδυ έως τις 6.00 το πρωί.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share