Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαμός στον Λυκαβηττό - Βγήκαν για να απολαύσουν το φεγγάρι

Πλήθος κόσμου

6 Μαΐου 2020 23:05
Χαμός στον Λυκαβηττό - Βγήκαν για να απολαύσουν το φεγγάρι

Πλημμύρισε από κόσμο και ο Λυκαβηττός, με εκατοντάδες Αθηναίους να μαζεύονται για να απολαύσουν το φεγγάρι με θεά την Αθήνα, μετά από την άρση των μέτρων.

Ο χώρος του πάρκινγκ έχει γεμίσει από αυτοκίνητα. Οι επισκέπτες ανέβηκαν για να απολαύσουν την θέα με ποτά και φαγητά, κάνοντας μίνι πάρτυ, όπως συνέβη την ίδια ώρα και στο Παγκράτι.

Δημιουργήθηκε και κυκλοφοριακό κομφούζιο απ’ αυτούς που ανέβαιναν με εκείνους που προσπαθούσαν να αποχωρήσουν, με τον συνωστισμό να είναι αδιανόητος, και χειρότερος ακόμα και από τις πιο καυτές καλοκαιρινές νύχτες.

Αγία Παρασκευή: Πάνω από 150 άτομα στην πλατεία - Εμπλοκή της Αστυνομίας για την εκκένωση

Η κυβέρνηση, μετά τις εικόνες συνωστισμού και την ένταση τα τελευταία στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου, αποφάσισε να βάλει "λουκέτο" από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την πλατεία του Αγίου Ιωάννη, ενώ η αστυνομία βρίσκεται σε αφύπνιση για την αποτροπή των αυτοσχέδιων πάρτι σε πλατείες, για την προστασία των πολιτών. Μάλιστα αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 150 άτομα, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με μεγάφωνα, αρχικά, η Αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τους πολίτες από το σημείο, από την πλατεία Αγίου Ιωάννου. Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με συνθήματα, «έξω απ' την πλατεία η αστυνομία», με την ατμόσφαιρα να «μυρίζει μπαρούτι».

Μπροστά στον κίνδυνο να προκληθούν επεισόδια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδειχναν προσωρινά να υποχωρούν περί τις 21:15, επιστρέφοντας μπροστά από τα λεωφορεία τους και τηρώντας στάση αναμονής. Από την πλευρά τους, οι περίπου 200 συγκεντρωμένοι προσπαθούσαν μεν να παραμείνουν στην πλατεία, αλλά τηρώντας αποστάσεις μεταξύ τους.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, οι χθεσινές «εικόνες δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν» από την ψυχολογική πίεση της πανδημίας ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα και πρόσθεσε ότι κάποιοι «δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης» και περιφρονούν τις οδηγίες των ειδικών. «

Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις μας, χθες επιδόθηκαν σε έναν πετροπόλεμο με την ΕΛΑΣ» ανέφερε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ότι τα τελευταία λεπτά «ισχυρές δυνάμεις» της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, μετά από την απόφαση για εφαρμογή μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε πως «δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε μέτρα υπερτοπικής εμβέλειας και ισχύος, όπου εμφανιστούν τέτοιες απαράδεκτες καταστάσεις», μετά και τους σαρωτικούς ελέγχους με επίκεντρο τα take away πάρτι. Διαπιστώθηκαν «παραβιάσεις, συλλήψεις και διώξεις σε 6 περιπτώσεις:

  • 4 στην Λάρισα
  • 1 στην Λαμία
  • 1 στο κέντρο της Αθήνας και
  • 1 στην Κηφισιά

Ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ σχολίασε αναφορικά με τους συμμετέχοντες στα άτυπα πάρτι, ότι «η συμπεριφορά τους θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και προσβάλλει την κοινωνική πλειοψηφία». Αλλά, και για τους διοργανωτές, η παράτυπη αυτή συμπεριφορά προσβάλλει τους «συνάδελφους τους στον κλάδο εστίασης που καθολικά και υπεύθυνα αντιλαμβάνονται την ανάγκη» να εναρμονιστούν με την εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η διαδικασία σταδιακής άρσης των μέτρων μας αφορά όλους σημείωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή ότι «η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες» και στο πως θα εφαρμόσουμε τις οδηγίες των ειδικών κάθε φορά. «Το θετικό αποτέλεσμα που έχουμε πετύχει όλοι μαζί μπορεί να ανατραπεί» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, αφού «κάθε απόφασή μας επηρεάζει τις εξελίξεις, είτε απομακρύνοντας, είτε φέρνοντας πιο κοντά την εικόνα αποκλιμάκωσης των μέτρων». «Στο χέρι μας είναι να εφαρμοστεί το σχέδιο άρσης των μέτρων χωρίς πισωγυρίσματα» περιέγραψε ο Υφυπουργός και υπενθύμισε ότι έξω «βγαίνουμε με σύνεση, βγαίνουμε με υπευθυνότητα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share