Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Παγκράτι: Πλήθος κόσμου στην πλατεία Βαρνάβα για ένα «takeaway» ποτό

Χαμός και στο Παγκράτι

6 Μαΐου 2020 22:18
Παγκράτι: Πλήθος κόσμου στην πλατεία Βαρνάβα για ένα «takeaway» ποτό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμός στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι για να αγοράσουν ένα ποτό take away. Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί με τα ποτά τους στο χέρι, τα οποία προμηθεύονται από περίπτερο και από δύο μπαρ, που πουλάνε αλκοόλ σε πλαστικό ποτήρι.

Μετά από τα σκηνικά στην Αγία Παρασκευή, που αυτή την στιγμή επικρατεί πανικός, μετά από το κλείσιμο της πλατείας για λόγους ασφαλείας, τώρα καταγράφεται ακόμα ένα.

Οι καταστηματάρχες αδιαφορούν για το πλήθος έξω από τα μαγαζιά τους, και για τον κίνδυνο που ελλοχεύει. «Εμείς πουλάμε takeaway, έχουμε μαζέψει τα τραπεζάκια και τις καρέκλες μας και δεν γίνεται να κάνουμε τον χωροφυλακα σε εκείνους που κάθονται στην πλατεία, δεν είναι δική μας δουλειά αυτό» αναφέρει υπάλληλος καταστήματος στην περιοχή.

Αγία Παρασκευή: Πάνω από 150 άτομα στην πλατεία - Εμπλοκή της Αστυνομίας για την εκκένωση

Η κυβέρνηση, μετά τις εικόνες συνωστισμού και την ένταση τα τελευταία στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου, αποφάσισε να βάλει "λουκέτο" από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την πλατεία του Αγίου Ιωάννη, ενώ η αστυνομία βρίσκεται σε αφύπνιση για την αποτροπή των αυτοσχέδιων πάρτι σε πλατείες, για την προστασία των πολιτών. Μάλιστα αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 150 άτομα, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με μεγάφωνα, αρχικά, η Αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τους πολίτες από το σημείο, από την πλατεία Αγίου Ιωάννου. Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με συνθήματα, «έξω απ' την πλατεία η αστυνομία», με την ατμόσφαιρα να «μυρίζει μπαρούτι».

Μπροστά στον κίνδυνο να προκληθούν επεισόδια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδειχναν προσωρινά να υποχωρούν περί τις 21:15, επιστρέφοντας μπροστά από τα λεωφορεία τους και τηρώντας στάση αναμονής. Από την πλευρά τους, οι περίπου 200 συγκεντρωμένοι προσπαθούσαν μεν να παραμείνουν στην πλατεία, αλλά τηρώντας αποστάσεις μεταξύ τους.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, οι χθεσινές «εικόνες δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν» από την ψυχολογική πίεση της πανδημίας ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σήμερα και πρόσθεσε ότι κάποιοι «δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης» και περιφρονούν τις οδηγίες των ειδικών. «

Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις μας, χθες επιδόθηκαν σε έναν πετροπόλεμο με την ΕΛΑΣ» ανέφερε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ότι τα τελευταία λεπτά «ισχυρές δυνάμεις» της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, μετά από την απόφαση για εφαρμογή μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε πως «δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε μέτρα υπερτοπικής εμβέλειας και ισχύος, όπου εμφανιστούν τέτοιες απαράδεκτες καταστάσεις», μετά και τους σαρωτικούς ελέγχους με επίκεντρο τα take away πάρτι. Διαπιστώθηκαν «παραβιάσεις, συλλήψεις και διώξεις σε 6 περιπτώσεις:

  • 4 στην Λάρισα
  • 1 στην Λαμία
  • 1 στο κέντρο της Αθήνας και
  • 1 στην Κηφισιά

Ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ σχολίασε αναφορικά με τους συμμετέχοντες στα άτυπα πάρτι, ότι «η συμπεριφορά τους θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και προσβάλλει την κοινωνική πλειοψηφία». Αλλά, και για τους διοργανωτές, η παράτυπη αυτή συμπεριφορά προσβάλλει τους «συνάδελφους τους στον κλάδο εστίασης που καθολικά και υπεύθυνα αντιλαμβάνονται την ανάγκη» να εναρμονιστούν με την εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας.

πλατεία Αγίας Παρασκευής

Στο πλαίσιο αυτό, η διαδικασία σταδιακής άρσης των μέτρων μας αφορά όλους σημείωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή ότι «η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες» και στο πως θα εφαρμόσουμε τις οδηγίες των ειδικών κάθε φορά. «Το θετικό αποτέλεσμα που έχουμε πετύχει όλοι μαζί μπορεί να ανατραπεί» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, αφού «κάθε απόφασή μας επηρεάζει τις εξελίξεις, είτε απομακρύνοντας, είτε φέρνοντας πιο κοντά την εικόνα αποκλιμάκωσης των μέτρων». «Στο χέρι μας είναι να εφαρμοστεί το σχέδιο άρσης των μέτρων χωρίς πισωγυρίσματα» περιέγραψε ο Υφυπουργός και υπενθύμισε ότι έξω «βγαίνουμε με σύνεση, βγαίνουμε με υπευθυνότητα».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share