Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Παράταση των επιδομάτων ανεργίας για άλλους δύο μήνες από τον ΟΑΕΔ

Σπουδαία νέα!

12 Απριλίου 2020 16:33
Κορωνοϊός: Παράταση των επιδομάτων ανεργίας για άλλους δύο μήνες από τον ΟΑΕΔ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σπουδαία νέα έρχονται από τον ΟΑΕΔ, αφού προχωρά σε παράταση των επιδομάτων ανεργίας για ακόμη δύο μήνες, σε μια σημαντική πράξη μπροστά στις συνέπειες που έχει επιφέρει οικονομικά ο κορωνοϊός.

Η καταβολή αυτή ολοκληρώθηκε εντός του σχετικού χρονιού ορίου, μαζί με το βοήθημα αυτοαπασχολουμένων, σε όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του πρώτου διμήνου του 2020, στο πλαίσιο των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας και την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση των ανέργων, λόγω του κορωνοϊού. Δείτε, παράλληλα, ποια είναι αναλυτικά τα 14+1 μέτρα για τους ανέργους από τον ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Μαρτίου 2020, θα προκαταβληθεί ο πρώτος μήνας της παράτασης από τις αρχές της εβδομάδας και ο δεύτερος μήνας της παράτασης θα καταβληθεί τον Μάιο.

Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

- Δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ, μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

- Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ, μηνιαίως).

- Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ, μηνιαίως).

Υπενθυμίζεται πως η καταβολή ολοκληρώνεται αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κλπ. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 1-2 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Σημειώνεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση. Για παράδειγμα, επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα, μετά τη λήξη της επιδότησής τους, θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.

Τέλος, την περασμένη εβδομάδα, ολοκληρώθηκε η προπληρωμή όλων των επιδομάτων ανεργίας, της παροχής προστασίας μητρότητας και του Δώρου Πάσχα, επίσης, εντός του χρονικού διαστήματος, που είχε ανακοινωθεί.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share