Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αλλάζει το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές λόγω κορωνοϊού - Τι θα ισχύει από Δευτέρα;

Σας αφορά!

29 Μαρτίου 2020 09:56
Αλλάζει το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές λόγω κορωνοϊού - Τι θα ισχύει από Δευτέρα;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλλάζει το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες λόγω κορωνοϊού από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου και θα ισχύει έως και τις 15 Μαΐου.

Στα 50 ευρώ θα ανέρχεται πλέον το όριο έναντι των 25 που ίσχυε έως και σήμερα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Παράλληλα η κάρτα δεν έρχεται σε επαφή με τον υπάλληλο του καταστήματος κάτι που προφυλάσσει ακόμη περισσότερο τον κάτοχό της.

Για συναλλαγές μεγαλύτερες του ποσού των 50 ευρώ απαιτείται η πληκτρολόγηση του PIN στο μηχάνημα POS.

Ωστόσο, σε άλλα θέματα οικονομίας, δείτε εδώ πώς θα λάβετε το επίδομα των 600 ευρώ.

Δώρο Πάσχα: Αυτοί θα το πάρουν μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4)

Μία… σύγχυση έχει επικρατήσει τον τελευταίο καιρό για το Δώρο του Πάσχα, αφού άλλες αναφορές κάνουν λόγο για καταβολή του μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4) και άλλες για το καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι, πάντως, κάπου στη μέση. Κι αυτό, γιατί οι επιχειρήσεις που δεν αναφέρονται στους ΚΑΔ του Υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή όσες δεν έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό, είναι κανονικά υποχρεωμένες να το καταβάλουν έως τις 15 Απριλίου, ενώ για τους υπόλοιπους, η καταβολή του είτε τώρα είτε το καλοκαίρι έγκειται στη διακριτική ευχέρια του κάθε εργοδότη. Δείτε, παράλληλα, πώς θα πάρετε το επίδομα των 800 ευρώ.

Για τη δεύτερη περίπτωση επιχειρήσεων, πάντως, το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί αργότερα από την Μεγάλη Τετάρτη με ανοικτή ημερομηνία που θα επιλέξει ο εργοδότης. Σε αυτούς τους εργαζόμενους το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί όπως ορίζει ο νόμος και σύμφωνα με την αναλογία που έχουν εργαστεί. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έκλεισαν θα πάρουν δώρο την αναλογία που τους αντιστοιχεί.

Επιπλέον, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν Δώρο Πάσχα, το οποίο είχε καταργηθεί για το Δημόσιο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share