Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Με αυτό τον τρόπο θα πάρετε το νέο επίδομα των 600 ευρώ

Δείτε ποια είναι τα βήματα

28 Μαρτίου 2020 12:07
Κορωνοϊός: Με αυτό τον τρόπο θα πάρετε το νέο επίδομα των 600 ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Κυβέρνηση προχώρησε σε ένα νέο πρόγραμμα, που αφορά περίπου 170.000 επιστήμονες στην χώρα μας, δίνοντας στον καθένα ένα επίδομα της τάξης των 600 ευρώ, το οποίο, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να δοθεί σε δύο δόσεις.

Αναφορικά με τη διαδικασία, υπό την οποία αναμένεται να λειτουργήσει το πρόγραμμα, που συμπληρωματικά θα ενισχύσει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας με ποσό 600 ευρώ καθαρά ανά δικαιούχο, ο Υπουργός Εργασίας διευκρινίζει ότι θα υλοποιηθεί μέσα από μία προαιρετική διαδικασία συμμετοχής σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων τους και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου τους.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση, η λήψη του ποσού των 600 ευρώ θα καθίσταται δυνατή με την ολοκλήρωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης, ενώ οι δικαιούχοι θα λάβουν και πιστοποίηση, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, προς επιβεβαίωση της αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους.

«Η συμμετοχή όλων των δικαιούχων θα γίνει με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης συμμετοχής στη Γενική Γραμματεία Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων» εξηγεί ο κύριος Βρούτσης, σημειώνοντας ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει με απλό, γρήγορο και απολύτως διαφανή τρόπο. Τονίζει δε ότι ο ίδιος ο δικαιούχος θα μπορεί να ενεργοποιεί την επιταγή κατάρτισής του απολύτως ελεύθερα σε όποιο από τα 2.500 πιστοποιημένα από το υπουργείο Παιδείας Κέντρα Διά Βίου Μάθησης 1 και 2 αυτός επιλέξει.

«Η διαδικασία της επιταγής κατάρτισης voucher ως μέσο υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ για εργαζόμενους, επαγγελματίες, ανέργους, είναι θεσμοθετημένη διαδικασία από το 2011. Μία διαδικασία, ακολουθούμενη από τη συντριπτική πλειοψηφία των υλοποιούμενων έργων, μέχρι σήμερα, με κύριο χαρακτηριστικό την απόλυτη διαφάνεια και ελευθερία που έχει ο ωφελούμενος στην εφαρμογή της» υπογραμμίζει ο Υπουργός Εργασίας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share