Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Νέο επίδομα 600 ευρώ ανακοίνωσε η Κυβέρνηση!

Σας αφορά!

27 Μαρτίου 2020 12:19
Νέο επίδομα 600 ευρώ ανακοίνωσε η Κυβέρνηση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα νέο επίδομα της τάξης των 600 ευρώ για κάθε άτομο, το οποίο αφορά γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανόμενο σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης επιστημόνων ύψους 180 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ότι θα δοθεί. Δείτε και πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ FM, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης, ότι σήμερα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις επιταγές που λήγουν έως το τέλος Μαρτίου, καθώς και διευκρινίσεις για τους πρωτογενείς και δευτερογενείς ΚΑΔ, ώστε εκτός από τον κύριο Κωδικό Ατομικής Δραστηριότητας η περίμετρος να καταλαμβάνει και τους δευτερεύοντες. Την επόμενη εβδομάδα θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης πολλοί περισσότεροι ΚΑΔ, ενώ παράλληλα υπάρχουν κάποιοι ΚΑΔ που πρέπει να εξετασθούν ιδιαιτέρως εάν έχουν πληγεί, όπως π.χ. σούπερ μάρκετ και τράπεζες.

Ο κύριος Σταϊκούρας κάλεσε τις τράπεζες να «τρέξουν γρηγορότερα» για να διευκολύνουν και τα φυσικά πρόσωπα και να τηλεφωνήσουν στους πολίτες με πρόταση αναστολής των υποχρεώσεών τους. Τόνισε δε, ότι όλες οι κλήσεις (π.χ. από εισπρακτικές εταιρείες) πρέπει να αφορούν μόνον σε ρυθμίσεις. Ενώ, εντός του Απριλίου θα εξετασθεί εκ νέου τι θα γίνει με το θέμα της λήξης στις 30 Απριλίου του καθεστώτος προστασίας της α’ κατοικίας.

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης:

Για την χρήση του «μαξιλαριού»: «Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα που υπάρχουν όταν χρειαστεί, σε συνάρτηση με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κόστος δανεισμού και την εξέλιξη της κρίσης και τις ανάγκες της χώρας. Εάν δεν είχαμε την κρίση, θα είχαμε ήδη ξαναβγεί στις αγορές. Προφανώς δεν θα βγούμε με απαγορευτικό κόστος, ούτε θα είμαστε επισπεύδοντες».

Για την πολιτική φόρων: «Από πολιτική μείωσης των φόρων, υπάρχει τώρα πολιτική παροδικής αύξησης των δαπανών. Ωστόσο, η στρατηγική μείωσης των φόρων δεν αλλάζει».

Για το εάν θα υπάρξει μείωση μισθών στο Δημόσιο: «Με τα σημερινά δεδομένα δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε».

Για τις συνολικές παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους υπερβαίνουν τον μισθό: «Εκτός από το επίδομα των 800 ευρώ, υπάρχουν η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών, η έκπτωση 25% για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων και οι κινήσεις από τις τράπεζες».

Για την ύφεση: «Θα είναι στην Ελλάδα προς το 3%, ενώ στην Ευρώπη- όπως προβλέπει και η ΕΚΤ- στο 5%. Εάν καθυστερήσει εφέτος η ανάκαμψη των οικονομιών, η ύφεση στην Ευρώπη θα ανέλθει σε 8,7%. Στην Ελλάδα, εφέτος μπορεί να υπάρχει θέμα με τον τουρισμό από το εξωτερικό. Προφανώς υπάρχουν σημαντικά προβλήματα δημιουργικής αλληλεγγύης στην Ευρώπη, λόγω της στάσης της Γερμανίας και άλλων κρατών για τη μη έκδοση του ευρωομόλογου. Η χρήση της προληπτικής γραμμής στήριξης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM), θα έχει Μνημόνιο Συνεργασίας (EMU), ενώ είναι ανοικτά τα ζητήματα για την προσβασιμότητα, το ύψος των κεφαλαίων που θα ληφθούν, η συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ και η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους (DSA)».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share