Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυξάνεται το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες - Πού θα κυμαίνεται

Σας αφορά!

24 Μαρτίου 2020 08:31
Αυξάνεται το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες - Πού θα κυμαίνεται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εντός του μήνα σχεδιάζεται η αύξηση του ορίου για ανέπαφες συναλλαγές με κάρτες, στη σκιά την πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Επίσης, μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων που θα λάβουν οι εργαζόμενοι ως αποζημίωση ειδικού σκοπού και εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να τα πάρετε το επίδομα των 800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στα 50 ευρώ από 25 σήμερα αναμένεται να αυξηθεί το όριο για ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα, δίχως να χρειάζεται η χρήση κωδικού, από το τέλος του μήνα.

ΟΠΕΚΑ: 8+1 επιδόματα μέχρι τέλος Μαρτίου - Αναλυτικά η λίστα

Την Τρίτη 31 Μαρτίου θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ. Ενώ, ανατροπή της τελευταίας στιγμής έχουμε για το επίδομα των 800 ευρώ που θα πάρουν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα επιχειρήσεων όπου έχουν κλείσει αναγκαστικά λόγω κορωνοϊού!

Συγκεκριμένα στους λογαριασμούς των δικαιούχων:

  1. Τα προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα,
  2. Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ),
  3. Το Επίδομα Ενοικίου,
  4. Το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής,
  5. Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων
  6. Το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων
  7. Το Επίδομα Ομογενών
  8. Το επίδομα παιδιού
  9. Το επίδομα γέννας

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης ενημερώνονται μέσω SMS και e-mails για την παράταση της ισχύος της αίτησής τους κατά ένα μήνα, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στο Δήμο που ανήκουν ή σε Κέντρο Κοινότητας.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισόδημα, ΚΕΑ, θα πληρωθούν όσων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίσης οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) που έχουν υποβάλλει αίτηση και εγκρίθηκε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα πληρωθούν την Τρίτη 31 Μαρτίου . Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share