Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Δείτε πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα και πώς θα πάρετε 700 ευρώ!

Σας αφορά!

6 Δεκεμβρίου 2019 10:27
Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Δείτε πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα και πώς θα πάρετε 700 ευρώ!
Follow us on Google News

Ο υπουργός Οικονομικών κύριος Σταϊκούρας μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ανακοίνωσε την ημερομηνία που θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που οι πολίτες θα μπορούν να καταθέσουν την αίτηση τους για το κοινωνικό μέρισμα του 2019.

Αφού φυσικά, προ ημερών είχαν ανακοινωθεί τα κριτήρια και η λίστα με όσους δικαιούνται το μέρισμα και θα δουν τα ποσά - ανάσα στο λογαριασμό τους, τώρα με μια νέα ανακοίνωση ο υπουργός ενημέρωσε τους πολίτες πως το ποσό που θα διατεθεί είναι περιορισμένο.

Η ακριβής δήλωση του κ. Σταϊκούρα:

«Οφείλω να ενεργήσω με υπευθυνότητα και σοβαρότητα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναφέρθηκε εκ νέου στην προηγούμενη κυβέρνηση που «έξι μήνες πριν μοίρασε στους συνταξιούχους χρήματα και εξάντλησε αυτό που προσδοκούν τώρα οι πολίτες», επαναλαμβάνοντας ότι τα ταμεία ήταν μείον, όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα ότι, «ισχύει η διατήρηση της λεγόμενης 13η σύνταξης» και αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησε το οικονομικό επιτελείο, με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εμπροσθοβαρή χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, τις φοροαπαλλαγές και τη διάσωση της ΔΕΗ με την καταβολή 200 εκατομμυρίων, ώστε να καταβληθεί το Κοινωνικό Μέρισμα.

κοινωνικό μέρισμα

Όσο αφορά στις αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα, ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως ετοιμάζεται η ίδια με την περσινή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, κυρίως επειδή είναι απαραίτητη η δήλωση του iban, και εκτιμώντας ότι η εφαρμογή θα ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου, με σκοπό να κλείσει στις 26 του μήνα και να καταβληθούν τα χρήματα πριν από τις 31 του μήνα.

Απαντώντας σε όσους περίμεναν αλλά δεν πήραν το μέρισμα, ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «δεν υπάρχουν επιπλέον χρήματα» και τόνισε ότι υπάρχουν επιδόματα. Όσο αφορά στο γιατί δεν δόθηκαν λιγότερα χρήματα σε περισσότερο κόσμο, είπε ότι «τότε θα μας έλεγαν ‘δίνετε ψίχουλα’, η συζήτηση δεν τελειώνει ποτέ» και διερωτήθηκε αν «τα 700 ευρώ είναι πολλά για μια πολύτεκνη οικογένεια».

Νέες εξελίξεις με το κοινωνικό μέρισμα! (Video)

Νέες εξελίξεις με το κοινωνικό μέρισμα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σ.Πέτσα να αφήνει ανοικτό το το ενδεχόμενο να είναι μεγαλύτερο το ποσό που θα δοθεί τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα το προηγούμενο διάστημα, είχαν βγει σενάρια για το ποσό που πρόκειται να δοθεί, με τα ποσά να υπολογίζονται από από 250 εώς 1.000 ευρώ!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για κοινωνικό μέρισμα. Όπως δήλωσε: «Αύριο ή μεθαύριο θα ανακοινωθεί το κοινωνικό μέρισμα κι όσο αυξάνονται οι μέρες μπορεί να δοθούν περισσότερα χρήματα», ενώ σημείωσε: «Εφόσον έχουμε δημοσιονομικό περιθώριο θα ανακοινώνουμε καλά μέτρα στους πολίτες». Όσον αφορά το επίδομα ανεργίας ανέφερε: «Έχουμε πει ότι θα διευρύνουμε τα κριτήρια για τα επιδόματα, ώστε να μπορούν περισσότεροι άνεργοι να το παίρνουν»

undefined

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Αυτοί χάνουν τα 1.000 ευρώ!

undefined

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το κοινωνικό μέρισμα και την κατανομή του! Ποιοι είναι τελικά αυτοί που μένουν εκτός και χάνουν τα 1.000 ευρώ!

Πριν από τα Χριστούγεννα, 200.000 νοικοκυριά των πλέον ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα από 500 έως και 1.000 ευρώ και το έκτακτο αυτό μέτρο δεν αποκλείεται να εμφανίζεται για τελευταία φορά.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Έσκασε τώρα επίδομα μαμούθ: Έτσι θα πάρετε 2.000 ευρώ!

Κοινωνικό Μέρισμα 2019

Περίπου 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑμΕΑ θα λάβουν πριν από τα Χριστούγεννα το λεγόμενο κοινωνικό μέρισμα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες 48 ώρες από το υπουργείο Οικονομικών και σύμφωνα με πληροφορίες το μέρισμα θα είναι από 500 έως και 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό «μετρητά και στο χέρι», όπως είχε χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το τι τελικά θα ισχύσει θα εξαρτηθεί από το ύψος του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών εάν το υπερπλεόνασμα κινηθεί στην εκτιμώμενη ζώνη των 436 εκατ. ευρώ τότε οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες.

Δηλαδή, στην περίπτωση αυτή θα μπορούσαν να λάβουν το μέρισμα σε μετρητά οι 200.000 δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, αλλά δεν θα μπορούσε να υπάρξει μια εφάπαξ μείωση 20% της εισφοράς αλληλεγγύης ή του τέλους επιτηδεύματος.

Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το βοήθημα αυτό θα λάβουν οι εξής τρεις κατηγορίες δικαιούχων:

Μακροχρόνια ανέργοι

Πολύτεκνες οικογένειες

Οικογένειες με τέκνα ΑΜΕΑ

Ταυτόχρονα πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα νέο μόνιμο μηχανισμό στήριξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και των συνταξιούχων αναζητά η κυβέρνηση με την προσδοκία αυτός να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2020.

Το πλάνο που εξετάζεται από το υπουργείο Εργασίας έχει και αυτό τη φιλοσοφία της αναλογικής προσέγγισης, δηλαδή τα ποσά να δίνονται με βάση το μηνιαίο εισόδημα των συνταξιούχων. Επίσης εξετάζεται η θέσπιση αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ώστε να πηγαίνει το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας στους οικονομικά ασθενέστερους.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα η κίνηση αυτή δεν συνδέεται με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Πριν μερικές μέρες υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί κοινωνικό μέρισμα σε αδύναμους πολίτες.

Από το υπερπλεόνασμα ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως η κυβέρνηση θα κρατήσει ένα «μαξιλάρι» 200 εκατ. ευρώ ενώ άλλα 200 εκατ. ευρώ είναι θα καλύψουν το κόστος για την εξόφληση των ΥΚΩ. ενώ ήδη έχουν γίνει «ενέσεις» σε νοσοκομεία, συγκοινωνίες κι έχουν πληρωθεί τα κόστη εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων. Η εξίσωση αυτή περιορίζει το κοινωνικό μέρισμα , το οποίο όπως προκύπτει από δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά επιδοματικής πολιτικής των προηγούμενων ετών.

Ταυτόχρονα, τόνισε πως οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό τις επόμενες μέρες, όταν γίνει πιο ξεκάθαρη η εικόνα με τα διαθέσιμα χρήματα στα κρατικά ταμεία. Τέλος, ανέφερε πως το κοινωνικό μέρισμα δεν θα είναι ένα μόνιμο μέτρο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share