Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μεγάλη ανάσα: Αυτοί θα πάρουν αναδρομικά μέχρι και 10.560 ευρώ!

Σας αφορά όλους!

25 Νοεμβρίου 2019 11:17
Μεγάλη ανάσα: Αυτοί θα πάρουν αναδρομικά μέχρι και 10.560 ευρώ!

Συντάξεις: Ποιοι είναι οι τυχεροί που θα πάρουν αναδρομικά μέχρι και 10.560 ευρώ; Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr!

Τα τελικά ποσά αποκαλύπτει με αναλυτικούς πίνακες ο «Ελεύθερος Τύπος» και όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι η έκβαση του μεγάλου αυτού ζητήματος θα κριθεί υπέρ των συνταξιούχων.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Ανάσα: Έσκασε νέο επίδομα 1.000 ευρώ!

Τα περισσότερα έχουν λαμβάνειν οι συνταξιούχοι του Δημοσίου καθώς δικαιούνται αναδρομικά από τρεις μειώσεις ενώ για τα άλλα Ταμεία (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ) οι επιστροφές είναι από δύο μειώσεις.

Στις συντάξεις του Δημοσίου, τα ποσά των αναδρομικών για το ελάχιστο διάστημα των 10 μηνών, για τους πολιτικούς συνταξιούχους και τους απόστρατους ξεπερνούν τις 8.000 και 10.000 ευρώ, ενώ για τους δικαστικούς αγγίζουν και τις 16.000 ευρώ.

Εκτός από τις επιστροφές για τις περικοπές των νόμων 4051 και 4093, σε ποσά άνω των 1.000 ευρώ, στις κύριες συντάξεις του Δημοσίου, υπάρχουν αναδρομικά και από την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) που επιβάλλεται παράνομα με ποσοστά 3% ως 14% στα αρχικά μικτά ποσά συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ.

Αναδρομικά: Πότε θα δοθούν

Τα αναδρομικά θα δοθούν σε δόσεις και πιθανότατα ο αριθμός των δόσεων δεν θα είναι ίδιος για όλους, αλλά θα διαμορφώνεται από τα τελικά ποσά επιστροφής.

Για παράδειγμα, συνταξιούχος που έχει αναδρομικά 4.500 ευρώ για την κύρια σύνταξη, μπορεί να τα πάρει σε 60 δόσεις των 75 ευρώ το μήνα, ενώ με αναδρομικά 10.000 ευρώ οι δόσεις επιστροφής μπορεί να είναι και 120 με 83 ευρώ το μήνα.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις και οι δόσεις θα εξαρτηθούν από τα οικονομικά περιθώρια που θα έχει η κυβέρνηση.

Οι αποφάσεις αναμένονται στις αρχές του 2020.

Στους πίνακες του ενθέτου «Ασφάλιση και Συντάξεις», οι συνταξιούχοι μπορούν να δουν με ακρίβεια τα αναδρομικά τους για τις κύριες συντάξεις.

Αυτό είναι το νέο ασφαλιστικό! Αλλάζουν τα πάντα στις συντάξεις!

Ο Γιάννης Βρούτσης ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε τα πάντα για το νέο ασφαλιστικό! Τι αλλάζει στα αναδρομικά και τις συντάξεις;

Μιλώντας για τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του νέου ασφαλιστικού, εξήγησε ότι ένας εργαζόμενος ο οποίος εργάζεται ως μισθωτός αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα έχει παράλληλη ασφάλιση όπως και τώρα αλλά θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη. Τον Ιανουάριο θα κατατεθεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Βουλή!

Συντάξεις: Μείωση του ποσοστού παρακράτησης σχεδόν στα μισά!

«Εννοείται (πως θα πάρει μεγαλύτερη σύνταξη). Εδώ μπαίνουμε σε άλλο περιβάλλον, ανταποδοτικότητας. Μιας δίκαιης αντιμετώπισης του ασφαλιστικού, που όποιος βάζει στον κουμπαρά του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, θα ανταμείβεται, και πολλά περισσότερα στο τέλος του εργασιακού του βίου», είπε ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, τα μόνα αναδρομικά που αυτή τη στιγμή είναι δεδομένα και βεβαιωμένα πως θα λάβουν οι συνταξιούχοι, «είναι αυτά που έχουν προκύψει στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ από τις 4 -10-2019 και μετά, όσον αφορά τις κύριες συντάξεις και τη βελτίωση της ανταποδοτικότητας, και όσον αφορά και τις επικουρικές συντάξεις και αυτές που έχουν κοπεί πάνω από τα 1.300 ευρώ».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση δεν φέρνει πιο γρήγορα την εν λόγω διάταξη για την καταβολή τους, εξήγησε ότι ένας ασφαλιστικός νόμος δεν είναι όπως οι άλλοι, αλλά πολύ πιο πολύπλοκος και πως αυτή τη στιγμή «τρέχουν» οι απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες και οι μελέτες επάρκειας των συντάξεων.

Τεράστια ανάσα: Από 570 ευρώ στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς!

«Έχουμε δεσμευτεί όλοι στην κυβέρνηση ότι τα χρήματα θα επιστραφούν, πάντα συνδυαστικά με την δυνατότητα και την αντοχή της εθνικής μας οικονομίας. Δεν υπάρχουν λεφτά κ. Αυτιά κάπου μαζεμένα σε κάποιο συρτάρι και λέμε ‘’α τι ωραία θα τα μοιράσουμε’’. Είμαστε μια σοβαρή κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαίωσε ότι δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων ενώ σχετικά με την εθνική σύνταξη, δήλωσε ότι «παραμένει ίδια». Είπε ότι μακροχρόνια επιδίωξη της κυβέρνησης, είναι να εκδίδονται ηλεκτρονικά όλες οι συντάξεις.

«Μακροχρόνια επιδίωξή μας, είναι να δίνονται ηλεκτρονικά τα πάντα. Κάποια στιγμή να φτάσουμε όλες οι συντάξεις να δίνονται ψηφιακά, είτε λέγεται εφάπαξ, είτε λέγεται επικουρική, είτε κύρια σύνταξη. Είναι κάτι που θα προσπαθήσουμε. Ξεκινάμε με την κύρια σύνταξη», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share