Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Πάνω από 400.000.000 στα ταμεία σας! Τεράστια ανάσα

Η μεγάλη απόφαση πάρθηκε!

20 Νοεμβρίου 2019 07:26
Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Πάνω από 400.000.000 στα ταμεία σας! Τεράστια ανάσα

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Στην τελική ευθεία αρχίζει και μπαίνει η καταβολή του με το συνολικό ποσό που θα δοθεί να ξεπερνάει τα 400 εκατ. ευρώ!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η λήψη τελικών αποφάσεων για το κοινωνικό μέρισμα, που αναμένεται να διανεμηθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Το υπερπλεόνασμα το οποίο μπορεί να διανεμηθεί ως κοινωνικό μέρισμα εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί σε πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ. Κρίσιμες ώρες για το κοινωνικό μέρισμα: Η μεγάλη ανατροπή και το σοκ!

Ο προϋπολογισμός παρουσίασε το δεκάμηνο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2019 πρωτογενές πλεόνασμα 5,755 δισ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική υπέρβαση από τον στόχο των 2,314 δισ. ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, με βάση τα οριστικά στοιχεία για την εξέλιξη των μεγεθών του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο που θα είναι διαθέσιμα την ερχόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης θα ενημερώσουν τον πρωθυπουργό προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από τον δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει!

Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο τηλεοπτικός σταθμός Star, 350 με 400 εκατ. ευρώ υπολογίζεται συγκεκριμένα ότι μπορούν να διατεθούν φέτος για έκτακτη ενίσχυση σε οικονομικά ασθενέστερους. Αν το μέρισμα διατεθεί στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, τότε θα πρέπει να περιμένουν ως 1.500 ευρώ.

Να σας τονίσουμε πως ο προϋπολογισμός του 2020 αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη.

Νέα δεδομένα για το Κοινωνικό Μέρισμα: Θα δοθούν 1.500 ευρώ!

Νέα δεδομένα έχουμε για το Κοινωνικό Μέρισμα, αφού, όπως φαίνεται, θα "κλειδώσει" σε συνολικό ποσό έως 400 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υπολογίζεται ότι μπορούν να διατεθούν φέτος 350 με 400 εκατ. ευρώ για έκτακτη ενίσχυση σε οικονομικά ασθενέστερους. Με την ευκαιρία διαβάστε: Συντάξεις: Μείωση του ποσοστού παρακράτησης σχεδόν στα μισά!

Αν το μέρισμα διατεθεί στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, τότε θα πρέπει να περιμένουν ως 1.500 ευρώ.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share