Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νέα δεδομένα για το Κοινωνικό Μέρισμα: Θα δοθούν 1.500 ευρώ!

Σας αφορά όλους!

19 Νοεμβρίου 2019 12:31
Νέα δεδομένα για το Κοινωνικό Μέρισμα: Θα δοθούν 1.500 ευρώ!

Νέα δεδομένα έχουμε για το Κοινωνικό Μέρισμα, αφού, όπως φαίνεται, θα "κλειδώσει" σε συνολικό ποσό έως 400 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υπολογίζεται ότι μπορούν να διατεθούν φέτος 350 με 400 εκατ. ευρώ για έκτακτη ενίσχυση σε οικονομικά ασθενέστερους. Με την ευκαιρία διαβάστε: Συντάξεις: Μείωση του ποσοστού παρακράτησης σχεδόν στα μισά!

Αν το μέρισμα διατεθεί στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, τότε θα πρέπει να περιμένουν ως 1.500 ευρώ.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δώρο Χριστουγέννων 2019: Πότε θα δοθεί! Δείτε αναλυτικά τα ποσά

Δώρο Χριστουγέννων 2019: Οι γιορτές πλησιάζουν και οι περισσότεροι έχουν αρχίζει ήδη να κάνουν τον προγραμματισμό τους! Πότε θα πάρετε το Δώρο Χριστουγέννων και πότε θα καταβληθεί;

Πάμε να δούμε τι ισχύει για τους ανέργους του ΟΑΕΔ:

Οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ που παίρνουν το επίδομα ανεργίας δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων. Το ποσό που θα πάρουν ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας, εφόσον λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Δηλαδή, 360 ευρώ. Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης. Η καταβολή για το Δώρο Χριστουγέννων 2019 στους επιδοτούμενους ανέργους από τον ΟΑΕΔ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Κοινωνικό Μέρισμα οριστικό: Πότε θα δοθεί; Αυτά είναι τα ποσά!

Για τον υπολογισμό του ποσού των δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους δικαιούνται ολόκληρο το δώρο που είναι ίσο με ένα μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο. Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς, που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα (από 1/5 έως και 31/12), δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share